©  REUTERS

Rafael Nadal wint marathonpartij op Wimbledon en treft ‘bad boy’ Nick Kyrgios, die voor het eerst bij de laatste vier staat

Nick Kyrgios staat voor het eerst in de halve finales van Wimbledon. Daarin neemt hij het op tegen Rafael Nadal, die zich bij de laatste vier kon plaatsen na een zware marathonpartij.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De 27-jarige Australiër Nick Kyrgios (ATP 40) versloeg in zijn kwartfinale op het Londense gras de Chileen Cristian Garin (ATP 43) na twee uur en vijftien minuten tennis in drie sets (6-4, 6-3 en 7-6 (7/5)). Voor de Australiër is het zijn beste prestatie ooit op een grandslamtoernooi. Op Wimbledon waren bij zijn eerste deelname in 2014 de kwartfinales het eindstation. Nadien raakte hij in zes verdere deelnames nooit meer verder dan de vierde ronde (2015 en 2016). Ook tijdens andere grandslamtoernooi reikte hij nooit tot in de halve finales.

Kyrgios liet op Wimbledon eerder van zich spreken door zijn gedrag in zijn derderondewedstrijd tegen Stefanos Tsitsipas (ATP 5). Daarbij zocht hij de confrontatie op met de wedstrijdleiding. Hij kreeg een boete van 4.000 dollar (3.840 euro) opgelegd voor onsportief gedrag. Kyrgios moet zich volgende maand in zijn thuisland ook voor de rechter verantwoorden op beschuldiging van mishandeling.

 ©  REUTERS

In de halve eindstrijd treft Kyrgios de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 4). Die was in zijn kwartfinale pas na vijf sets (en bijna 4,5 uur) te sterk voor de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 14). Het werd 3-6, 7-5, 3-6, 7-5 en 7-6 (10-4).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nadal sukkelde tijdens de partij met een buikspierblessure en maakte een vermoeide indruk. Het leek er na de derde set even op dat hij zou gaan opgeven. “Er is, om eerlijk te zijn, iets niet helemaal goed met mijn buikspieren”, zei hij na afloop. “Daarom sloeg ik ook op een andere manier op. Ik twijfelde er zelfs over of ik wel in staat was de wedstrijd af te maken.”

“Ik hoop klaar te zijn voor mijn volgende match. Nick is een topspeler op alle ondergronden, maar zeker op gras. Ik moet 100 procent fit zijn om een kans tegen hem te maken”, zei Nadal nog.

Nadal is aan een boerenjaar bezig. Hij won eerder in 2022 ook al de Australian Open en Roland Garros. Hij zit zo intussen aan 22 grandslamtitels, een record. Op Wimbledon won hij eerder in 2008 en 2010.

Het was lang onduidelijk of de Spanjaard zou aantreden op het Londense gras, dit vanwege aan aanslepende voetblessure. Nadal lijdt al meer dan 15 jaar aan het syndroom van Müller-Weiss in zijn linkervoet.

 ©  AP

Vastgoed

Jobs in de regio