De overname van drie recyclagefabrieken in Frankrijk geeft Campine in Beerse meer mogelijkheden. 

De overname van drie recyclagefabrieken in Frankrijk geeft Campine in Beerse meer mogelijkheden. © RR

Campine neemt drie Franse fabrieken over: “Dit is een grote stap voorwaarts”

Beerse -

Het recyclagebedrijf Campine uit Beerse heeft drie recyclagefabrieken uit Frankrijk overgenomen. “Dit is een grote stap voorwaarts. Campine is nu werkelijk een multimateriaal recycling-onderneming”, zegt Wim De Vos, CEO bij Campine.

Bart Van den Langenbergh

Het beursgenoteerde bedrijf Campine uit Beerse heeft drie recyclagefabrieken uit de faillissementsprocedure van de Franse Recyclex-groep overgenomen. Campine is daarmee de nieuwe eigenaar van de batterijrecyclagefabrieken van Escaudoeuvres (nabij Cambrai) en Villefranche-sur-Saône (nabij Lyon) en het plasticsrecyclingbedrijf C2P, dat op dezelfde site in Villefranche gevestigd is. De twee Recylex-sites tellen zestig werknemers en hebben een gezamenlijke recyclagecapaciteit van 90.000 ton batterijen en 11.000 ton polypropyleen-plastics. De totale omzet van de drie fabrieken bedroeg in 2021 ongeveer 88 miljoen euro.

“Dit is een grote stap voorwaarts voor ons”, zegt Wim De Vos van Campine. “Campine is nu werkelijk een multimateriaal recycling-onderneming. We zijn een van de weinige maakbedrijven die effectief gerecycleerde metalen, chemicaliën en plastics produceren. Met de twee batterijbrekerfabrieken verhogen we ook onze afvalherwinningsgraad.”

Campine produceert vandaag 60.000 ton geraffineerd lood uit metaalafval, hoofdzakelijk uit versleten autobatterijen. Momenteel worden de batterijen niet ontmanteld of gebroken in hun verschillende materiaalfracties. Deze batterijen worden in hun geheel verwerkt in de smeltoven in België. Met de nieuwe fabrieken is Campine in staat om nog meer grondstoffen te herwinnen bij het recyclageproces, zoals de polypropyleen-plastic van de batterijbehuizing.

8 tot 10 miljoen investeringen

De tewerkstelling in de drie fabrieken blijft volgens Campine behouden. De nieuwe eigenaar wil met 8 tot 10 miljoen aan investeringen in de komende vier jaar de efficiëntie verhogen en nieuwe technologieën introduceren. Campine wil ook de relatie met de bestaande leveranciers, dienstverleners en klanten verderzetten.

Wim De Vos, CEO bij het beursgenoteerde Campine, in Beerse. 

Wim De Vos, CEO bij het beursgenoteerde Campine, in Beerse. © RR

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio