Nu ook officieel: Axel Witsel vervolgt zijn carrière bij Atlético Madrid

Wat al een tijdje in de lucht hing, is sinds woensdag officieel: Rode Duivel Axel Witsel vervolgt zijn carrière bij Atlético Madrid en wordt ploegmaat van Yannick Carrasco in de Spaanse hoofdstad. Hij zette zijn krabbel onder een eenjarig contract (met een optie op een tweede) in het Estadio Wanda Metropolitano.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Hij maakt de overstap van Borussia Dortmund, waar zijn aflopende contract niet verlengd werd. De inmiddels 33-jarige middenvelder, die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan, moet de troepen van Diego Simeone de nodige ervaring en ook evenwicht bijbrengen.

Witsel, 124-voudig Rode Duivel, is een jeugdproduct van Standard. In Luik maakte hij in 2006 zijn profdebuut. Het Portugese Benfica kwam hem in 2011 na twee titels wegplukken aan de boorden van de Maas. Nadien volgden vijf jaar bij het Russische Zenit Sint-Petersburg, twee seizoenen bij het Chinese Tianjin Quanjian en nog eens vier jaar bij het Duitse Dortmund.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Witsel is alvast erg enthousiast over zijn nieuwe club: “Atletico is één van de beste clubs ter wereld en ik wilde na Dortmund absoluut op het hoogste niveau blijven. Ik herinner me de sfeer toen we hier met Dortmund kwamen spelen en nu sta ik aan hun kant. Ik kan niet wachten om die gekke sfeer te ervaren,” aldus de Luikenaar.

Een van de redenen van zijn overstap is volgens hem coach Diego Simeone: “Ik sprak al eens met hem twee weken geleden en ik had meteen een goed gevoel. Hij vertelde dat hij me al volgt sinds 2014, toen ik met Zenit in het oude stadion van Atletico (Vicente Calderon, red.) kwam spelen. Ik wist dat hij me in zijn team wilde en dat is belangrijk als je naar een nieuwe club gaat,” aldus Witsel.

Nog een belangrijke factor bij zijn beslissing was die van Rode Duivel Yannick Carrasco, die net als Witsel uit China terugkeerde om weer bij een Europese topclub te gaan voetballen: “Hij heeft me een beetje gepusht,” lacht Witsel. “Hij vertelde me dat ik absoluut naar hier moest komen omdat de club en vooral de stad geweldig zijn. Dat is belangrijk voor mijn familie. Maar uiteindelijk had ik Yannick niet nodig om mijn keuze te maken. In mijn hoofd was ik al zeker.”

Vastgoed

Jobs in de regio