Janna Deyaert (26), Davina Rogiers (25), Dina Aoulad (22) en Alai Lopez (24). 

Janna Deyaert (26), Davina Rogiers (25), Dina Aoulad (22) en Alai Lopez (24). © Joris Herregods

Vroege vogels kamperen een dag op voorhand aan Sportpaleis voor optreden Harry Styles: “We hebben alles voor hem over”

Merksem -

Aan het Sportpaleis in Merksem kampeerden woensdag om 15u al een stuk of dertig fans voor het concert van Harry Styles. Het Britse popicoon treedt pas donderdag op in Antwerpen. Kamperen mag eigenlijk niet, maar daar trekken deze jonge vrouwen zich niets van aan. “We hebben oplossingen voor wanneer de politie ons wegstuurt”, zegt Joline De Moor (27) uit Gent.

Saar Van Olmen

LEES OOK. Jongerenidool en popsensatie Harry Styles staat vanavond in Sportpaleis: “Waanzinnig wat hij betekent voor veel mensen”

“Het is mijn verjaardag!”, lacht Joline trots. “Daarom ben ik met mijn vriendinnen naar hier getrokken om er zeker voor te zorgen dat we vooraan staan.” De jarige heeft een bord gemaakt, in de hoop dat Harry Happy Birthday wil zingen voor haar. Waarom hij zo speciaal is? Daar zijn de kampeerders het unaniem eens over. “Hij biedt een veilige plek voor zijn fans en laat ons altijd weten dat we onszelf mogen zijn.”

Janna Deyaert (26) uit Sint-Gillis-Waas en Davina Rogiers (25) uit Gent kwamen rechtstreeks van zijn concert in Parijs. “We hebben alles voor hem over”, zegt Davina. “Hij behandelt zijn fans als vrienden, en dat voelen we ook echt op de optredens. Hoewel je hem eigenlijk niet kent, kan je je toch in hem vinden. Dus hoe dichter we bij hem komen, hoe echter het wordt.” Janna en Davina hebben een bandjessysteem geregeld. Zodat iedereen zijn plaatsje in de rij kan bewaren. “De kleur van je bandje toont ook welke soort tickets je hebt. Zo wordt het donderdag makkelijker voor de beveiliging om ons in te delen.”

Tentjes

Emma Van der Bracht (28) uit Antwerpen heeft Harry al dertig keer bezig gezien en het blijft voor haar een fantastische ervaring. “Kamperen is gewoon heel gezellig om te doen, je hebt een gigantische sleepover, met mensen waar je automatisch iets mee gemeen hebt. Zo worden we één grote familie.”

Natalie von Appen (26), Emma Van der Bracht (28) en Joline De Moor (27).

Natalie von Appen (26), Emma Van der Bracht (28) en Joline De Moor (27). © Joris Herregods

De fans hebben tentjes bij, en hebben ook eten en drank voorzien. “Kamperen gebeurt toch, ook als de venue zegt dat het niet mag”, zegt Emma. “Als de politie langskomt, gaat iedereen even naar huis of naar het hotel, en komt bijvoorbeeld vier uur later terug.” De fans hebben ook onderling afgesproken dat ze nergens alleen naartoe gaan. “Dat doen we steeds in groepjes van vijf. Er zijn vooral vrouwen hier, dus die moeten voorzichtig zijn.”

LEES OOK. Jonge fans van Billie Eilish slapen onder brug aan Sportpaleis: “Mijn mama vindt dat niet erg, ze is dat gewoon”

Merchandising

De Lotto Arena had zijn deuren al geopend voor de Harry Styles-fans die hun stukjes merchandising al wilden bemachtigen. “Om 15u hadden we al zo’n duizend man gezien”, zegt Tom Verscheure van het Sportpaleis. “Dat is klein bier tegenover wat we morgen gaan meemaken natuurlijk.”

Een van de vroege fans is Aisling Clehane (13) uit Wezenbeek. “Wat ik allemaal gekocht heb? De cd, de T-shirt, de totebag, een poster, … En dat samen met mijn papa.” Het meisje behoort volgens de Spotify-statistieken tot de 0,05% in de wereld die het meest naar Harry Styles luistert. “Ik ben dus echt een grote fan”, glimlacht ze. Het is de allereerste keer dat ze naar een concert van hem gaat kijken, en ze kan haar geluk niet op. “Ik heb zitplaatsen, dus kamperen zit er voor mij niet in, maar ik denk dat dat sowieso te heftig voor mij zou zijn.”

Aisling Clehane (13) en haar papa Noel (57)

Aisling Clehane (13) en haar papa Noel (57) © Joris Herregods

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio