©  Karel Hemerijckx

Drie verdachten schietincident tijdens boerenbetoging in Heerenveen aangeklaagd voor poging doodslag

De politie heeft dinsdag tijdens de boerenprotestactie langs snelweg A32 bij Heerenveen drie mensen aangehouden. Ze worden verdacht van een poging tot doodslag. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekend.

Bron: BELGA

LEES OOK. Nederlandse politie vraagt te stoppen met verspreiden van informatie over agenten die schoten tijdens boerenbetoging

Het gaat om een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland en een 34-jarige man en een 16-jarige jongen die beiden uit Heerenveen komen. Het drietal zit nog vast.

Het OM doet onderzoek naar de feiten en omstandigheden en de gedragingen van de mannen. Afhankelijk van de uitkomsten van dat onderzoek besluit de officier of de verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, die over verlenging van hun voorarrest kan beslissen.

Tijdens de protestactie heeft de politie geschoten. De tractor van de 16-jarige jongen uit Heerenveen werd daarbij door een kogel geraakt. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het vuurwapengebruik. “In dat onderzoek worden betrokkenen bevraagd, beelden bekeken en vindt sporenonderzoek plaats. Op dat onafhankelijk onderzoek kan en mag het Openbaar Ministerie niet vooruit lopen. Wij vragen eenieder dat ook niet te doen.”

LEES OOK. Kritiek op Nederlandse politie voor schieten op protesterende boeren, vakbond: “Schieten echt alleen in ernstige situatie”

LEES OOK. “Ik begrijp de zorgen van de protesterende boeren”: minister Jo Brouns belooft bezwaren tegen stikstofakkoord te bekijken

Vastgoed

Jobs in de regio