Mathieu van der Poel heeft opnieuw slechte benen en lost troosteloos in de Tour: “Ik ben een schim van mezelf, frustrerend”

Mathieu van der Poel loog niet toen hij voor de start van de kasseirit in de Tour de France zei dat hij zich tot nu toe nog niet geweldig heeft gevoeld. En dat de benen momenteel (nog) niet meewillen. De Nederlander was een van de favorieten op de Franse kasseien, maar moest er na versnellingen van Ineos en Quick-Step Alpha Vinyl af. Pijnlijk.

Vincent Van Genechten

Volg de Tour hier LIVE!

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik ben een schim van mezelf”

Van der Poel kwam uiteindelijk als 81ste over de streep, op 3’48” van ritwinnaar Simon Clarke en op bijna drie minuten van de groep met Wout van Aert.

“In plaats van beter, was ik vandaag nog slechter”, aldus de Nederlander. “Momenteel ben ik een schim van mezelf en dat is frustrerend. Ik weet ook niet wat de oorzaak is… Ik zou willen dat ik het wist. Er was ook geen indicatie, maar ik ben momenteel niet vooruit te branden. In de tijdrit voelde ik me ook al niet goed. De twee etappes erna waren twee makkelijke dagen, dus toen viel het niet op. Ik merkte wel dat als er snel werd gefietst, het voor mij op de limiet was. Vandaag kon ik zelfs niet opschuiven op de kasseien. Dan wordt het moeilijk.”

En wat nu? De gele droom is weg. Het wordt dus mikken op een ritzege, maar eerst en vooral een goeie dag. “Ik hoopte vandag op een betere dag, maar ik had al snel door dat de benen niet draaiden. Ik hoop dat het nog komt, anders wordt het nog een lange Tour. Dit is nog maar mijn derde grote ronde. De Giro was wel goed, maar nu ook niet uitmuntend. De week voor de Tour was ik wel goed, maar in Livigno voelde ik het niet. Ik haal al een tijdje niet het niveau dat ik wil.”

 ©  BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio