Marc Geerts 

Marc Geerts © Patrick De Roo

Directeur van basisschool Andreas Vesalius in Edegem neemt na 33 jaar afscheid: “School maken doe je samen”

Edegem -

De directeur van basisschool Andreas Vesalius in Edegem stopt ermee. Marc Geerts (57) gaat als directeur aan de slag in het buitengewoon onderwijs De Leerexpert in de Biekorfstraat in de Seefhoek. Geerts begon in Edegem als leerkracht, maar staat al sinds 20 jaar aan het roer van de gemeenteschool. “Het was tijd voor een nieuwe uitdaging”, vertelt de Hovenaar, die met spanning naar de toekomst uitkijkt.

Saar Van Olmen

Met een grote glimlach verwelkomt Geerts ons op zijn speelplaats. “Er is hier sinds het begin van mijn carrière veel veranderd”, vertelt de directeur, die mee betrokken was bij de oprichting van een kleuterschool. “Daar had ik al voor geijverd tijdens mijn leerkrachtenperiode, maar toen ik uiteindelijk directeur werd, moest ik het opeens zelf gaan doen.”

Oorspronkelijk wou de directeur de kleuters op een andere site les laten volgen. Maar dat kon helaas niet. “Daarom hebben we lange tijd in noodklassen gezeten, aan de muziekschool en zelfs in het oude politiegebouw tot de nieuwbouw er kwam.” De directeur is duidelijk fier op die verwezenlijking, dat merk je aan de manier waarop hij over ‘zijn’ Andreas Vesalius vertelt. “We hebben de kleuterschool met leefgroepen volledig kunnen invullen volgens onze visie”, vertelt hij. “En dat was voor mij het allerbelangrijkste.”

Andreas Vesalius.

Andreas Vesalius. © Patrick De Roo

De mooiste herinneringen? Dat zijn er te veel om uit te kiezen. “We hebben doorheen de jaren bijvoorbeeld knappe Creata’s op poten gezet.” Dat zijn spektakels waar de kinderen leren zingen, dansen, meewerken aan decors en zelfs toneelspelen. “Maar ik heb vooral fijne herinneringen aan het team en de ouderraad. “Als directeur ben je natuurlijk het gezicht van de school, maar school maken doe je samen. En dat kon ik dankzij hen en de leerlingen natuurlijk.”

Nog geen opvolger

Naar de Seefhoek vertrekken, is iets helemaal anders voor de directeur. Maar hij heeft er vooral veel zin in. “Ik heb het buitengewoon onderwijs altijd een interessant aspect van het directeurschap gevonden”, vertelt Geerts. “Als ik iets gelijkaardigs had gezocht, had ik evengoed hier kunnen blijven. Ik denk dat ik op de Seefhoek enorm veel ga bijleren.”

Een afscheidsfeestje was er nog niet. Maar dat vindt Geerts helemaal niet erg. “Al die heisa hoeft niet voor mij”, glimlacht hij. “Ik weet het nog maar sinds vorige week dat ik de job op de andere school gekregen heb. Dus is het niet meer dan normaal dat voor een groots afscheidsfeest geen tijd meer was. De fijne reacties deden evenveel deugd.” Een opvolger heeft de school nog niet gevonden. Maar daar komt hopelijk snel verandering in. “Ik zou het alle geïnteresseerden aanraden”, zegt hij. “Want dit is écht een fijne school.”

Vastgoed

Jobs in de regio