De voltallige muziekbende van Chackie Jam. 

De voltallige muziekbende van Chackie Jam. © RR

De Nieuwe Lichting-winnaars komen met nieuwe nummers: “Chackie Jam staat voor zorgeloze en dansbare pop”

Lier, Boechout, Sint-Katelijne-Waver -

De band Chackie Jam, met leden uit onder andere Lier, Sint-Katelijne-Waver en Boechout, staat aan het begin van een drukke jaarhelft. De band lanceert een nieuwe EP en in het najaar volgt een live-album.

Filip Spoelders

In 2018 won Chackie Jam de muziekwedstrijd De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. “Dat jaar en in 2019 hebben we heel veel optredens kunnen doen. Maar dan was er corona. Tijdens die stille periode hebben we voornamelijk werk gemaakt van nieuwe nummers. Onze tweede EP Tell Me, die nu uitkomt, is het resultaat. Volgende week volgen op onze sociale media twee clips van de nummers Tell Me en Don’t Stop”, vertelt zanger Tom Tritsmans, die afkomstig is uit Boechout. Hij nam de EP op samen met toetsenist Joey Brocken en zangeressen Shari Van Looy uit Sint-Katelijne-Waver en Dilys Coosemans uit Antwerpen.

Dansbare nummers

“We noemen onze muziek guilty pleasure pop. Het is zomerse, dansbare muziek die goed in het oor klinkt. We brengen zorgeloze muziek zonder zware teksten. Dergelijke nummers mogen in deze tijden zeker wel eens luid klinken.”

De band werkt nu verder aan zijn live-album,dat in het najaar zal uitkomen. “Daarom hebben we op dit moment niet meteen optredens of shows gepland. Eind augustus nemen we ons live-album tijdens drie sessies op voor een beperkt publiek. Na de release willen we opnieuw gaan optreden om ons nieuw werk voor te stellen aan de fans”, geeft Tom aan.

Live wordt de band verder aangevuld met muzikanten Michaël Degreef, Lesley Troquet, Frederik Verbruggen en zangeres Lani Pellegrini. De EP telt zes nummers en is te beluisteren op alle gangbare streamingplatformen. (fisp)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio