©  ISOPIX

Elise Mertens en Shuai Zhang wervelen richting halve finales vrouwendubbel op Wimbledon

Elise Mertens en Shuai Zhang blijven als een wervelwind door het vrouwendubbel op het grandslamtoernooi van Wimbledon razen.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Ook het Chileens-Sloveense duo Alexa Guarachi en Andreja Klepac, de nummers zeven op de plaatsingslijst, kon de eerste reekshoofden woensdag in de kwartfinales geen halt toeroepen. De Belgisch-Chinese tandem blijft dankzij een 6-3- en 6-2-zege na net iets minder dan een uur op titelkoers.

Bij de laatste vier ontmoeten Mertens en Zhang de Amerikaanse dames Danielle Rose Collins en Desirae Krawczyk. Zij klopten de Poolse Alicja Rosolska en de Nieuw-Zeelandse Erin Routliffe, de elfde reekshoofden, met 6-1, 6-7 (4/7) en 6-3.

Mertens en Zhang lieten op weg naar de halve finales nog geen enkele set schieten. Vorig jaar kroonde de Limburgse zich een eerste keer tot eindwinnaar in Londen aan de zijde van de Taiwanese Hsieh Su-wei.

 ©  ISOPIX

Ook Gilles Arnaud Bailly moet koffers pakken bij junioren

Gilles Arnaud Bailly is net zoals Alexander Blockx eerder op woensdag gesneuveld in de 1/8ste finales van het juniorentoernooi. Het zevende reekshoofd moest de duimen leggen voor het Spaanse tiende reekshoofd Martin Landaluce met 7-6 (9/7) en 6-4. Bailly schopte het op Roland Garros, het vorige grandslamtoernooi, nog tot de finale.

Blockx trok op zijn beurt tegen de veel hoger geplaatste Kilian Feldbausch aan het kortste eind. De Belgische belofte won de eerste set nog wel met 6-7 (5/7), maar nadien blies Feldbausch hem met 6-2 en 6-0 van de baan.

Vastgoed

Jobs in de regio