In de Carrefour in Mechelen-Zuid stalen de vrouwen onder meer Ferrero Rocher en koffie. 

In de Carrefour in Mechelen-Zuid stalen de vrouwen onder meer Ferrero Rocher en koffie. ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Roemeense winkeldieven stelen Ferrero Rochers en koffie in Carrefour, Colruyt, Lidl en Albert Heijn: vier jaar cel gevraagd

Mechelen -

Vier Roemenen stonden in Mechelen voor de strafrechter voor enkele diefstallen in winkels in het Mechelse. Het Openbaar Ministerie eiste tegen alle vier een jaar cel en boete van 800 euro.

Half april stelde een veiligheidsmedewerker van het warenhuis Carrefour in Mechelen-Zuid vast dat twee vrouwen spullen aan het stelen waren. Een van hen had acht pakken Ferrero Rocher in haar handtas verborgen, de andere moffelde 21 pakken koffie weg. Eenmaal het duo de kassa was gepasseerd, werden de vrouwen aangesproken. Een vluchtte weg, de andere probeerde de koffie nog terug te plaatsen in de rekken en gooide ook enkele pakken op de grond.

Korte tijd later bleek dat het gezelschap ook had toegeslagen bij Colruyt in Mechelen. Toen ze daar de vlucht namen, kon de politie hen een eindje verderop staande houden. In de wagen zaten twee mannen en een vrouw. In de wagen lagen tal van gestolen spullen. Niet alleen uit de Carrefour en Colruyt, maar ook uit de supermarkten Lidl, Albert Heijn, Action en MiniMix. Opvallend was dat een van de mannen in het bezit was van de identiteitskaart van de vrouw die in de Carrefour was gearresteerd.

Volgens het Openbaar Ministerie waren het de twee mannen die buiten op de uitkijk stonden en voor het vervoer zorgden en gingen de vrouwen steeds op rooftocht in de winkels. De vier gaven de feiten toe.

Vonnis valt volgende week al. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio