De nieuwsbrief van de gemeente in de nieuwe huisstijl. 

De nieuwsbrief van de gemeente in de nieuwe huisstijl. © RR

Gemeente vernieuwt logo en huisstijl, website volgt later dit jaar

Merksplas -

Het wordt een beetje wennen, want gemeentebestuur communiceert voortaan met een nieuw logo en aangepaste huisstijl. Het spetsersbeeldje is wel behouden.

De mascotte van Merksplas, het spetsersbeeldje, is door het ontwerpbureau Logonodig hertekend en ingekleurd. De huisstijl maakt gebruik van golvende vormen om de herkenbaarheid te verhogen. De nieuwe slagzin van Merksplas luidt ‘aangenaam vertoeven’.

“Er wordt zo meer werk gemaakt van een uniforme communicatie van en tussen de verschillende diensten”, zegt burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas). “De samenwerking en integratie tussen ons Sociaal Huis en de gemeente, die al enkele jaren aan de gang is, komt door deze nieuwe huisstijl visueel ook meer tot uiting.”

Deze week ontvangen de inwoners ook een vernieuwde gemeentelijke nieuwsbrief in hun brievenbus. De voorganger ‘Nog Meer Over Merksplas’ verdwijnt na bijna 19 jaar. Een nieuwigheid is dat aan die nieuwsbrief een commercieel luik wordt toegevoegd. Het vroegere Markant komt zo terug tot leven.

“Na de stopzetting van Markant kregen we veel reacties van verenigingen, bedrijven en personen dat ze hun kanaal kwijt waren om activiteiten, promoties of zoekertjes aan te kondigen”, weet Frank Wilrycx. “Nu kan dat dus weer opgepakt worden. De advertenties verlopen via drukkerij Bartels.”

Het spetsersbeeldje in het nieuwe logo is hertekend en ingekleurd.

Het spetsersbeeldje in het nieuwe logo is hertekend en ingekleurd. © RR

Op brieven, enveloppen, de website en sociale media wordt de nieuwe huisstijl al gebruikt. Het wagenpark van de gemeente volgt binnenkort. De website van Merksplas wordt in het najaar vernieuwd, met onder andere meer functionaliteiten en een centrale zoekfunctie. (ram)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio