De kleuters hebben het naar hun zin bij Sport It. 

De kleuters hebben het naar hun zin bij Sport It. © Filip Spoelders

Sport It vangt deze zomer meer dan 3.000 kinderen op: “Opnieuw veel aanvragen na corona”

Lier, Nijlen, Duffel, Borsbeek, Malle -

De Lierse vereniging Sport It organiseert deze zomer een honderdtal kampen in de provincie. Voor het eerst in twee jaar moet het geen rekening houden met corona.

Filip Spoelders

De cijfers van Sport It klinken zeer groots deze zomer. “Verspreid over Lier, Nijlen, Duffel, Borsbeek, Malle en sinds kort ook Keerbergen houden wij deze vakantie een tweehonderdtal kampen voor kleuters en kinderen. Hiermee bereiken we ongeveer 3.300 kinderen. Gelukkig vonden de ouders ons snel terug na de twee coronajaren”, vertelt Jonas Mertens van Sport It.

Tegen de middag had het kookkamp zijn eerste gerecht klaar.

Tegen de middag had het kookkamp zijn eerste gerecht klaar. © Filip Spoelders

Om de kinderen te begeleiden, zet het 140 monitoren in. “Het is bekend dat het vinden van voldoende monitoren niet evident is. Daarom hebben we onze eigen opleiding in het leven geroepen. Monitoren die juist beginnen en minder ervaring hebben, worden door de meer ervaren monitoren begeleid.”

Sinds drie jaar biedt Sport It een breder pakket van kampen aan. “Vroeger deden we voornamelijk sportkampen, maar niet ieder kind wil sporten. Daarom zijn we breder gegaan en zetten we in op onze abc-kampen die gelijk staan aan actief, beleef en creatief.”

In en rond sporthal ’t Spui van Lier beleven deze week de kleuters hun kamp en is er ook een kookkamp.

Vastgoed

Jobs in de regio