Jef de marktreus mag nooit ontbreken op de jaarlijkse Feestmarkt in Herentals. 

Jef de marktreus mag nooit ontbreken op de jaarlijkse Feestmarkt in Herentals. © Hans Otten

Herentals viert feestmarkt en eerste zomerse avondmarkt

Herentals -

De jaarlijkse feestmarkt van de Herentalse marktkramers staat voor vrijdag 8 juli gepland. Die krijgt de dag nadien meteen een broertje met de eerste editie van een zomermarkt met een zestigtal handelaars.

De zowat honderdvijftig marktkramers van de wekelijkse vrijdagmarkt houden op 8 juli voor de 76ste keer hun jaarlijkse Feestmarkt. Dan delen de ambulante handelaars voor meer dan 2.000 euro aan krasloten aan de klanten uit, die daarmee waardebonnen van 5 of 10 euro kunnen winnen, die ze vervolgens weer op de markt kunnen consumeren. Om het gebeuren extra feestelijk te maken, trekt marktreus Jef weer op pad, staan er kleine kermisattracties en zorgen een straatgoochelaar, ballonplooier en kindergrimeur voor kinderanimatie.

Maar ook de politie Neteland is nadrukkelijk aanwezig, want juli is een topmaand voor zakkenrollers. Om het publiek daar attent op te maken, stelt de politie een infostand op en maken humoristische straattheateracts de mensen attent op de risico’s. De vier Herentalse ontmoetingsruimtes houden dan weer een actie rond gezondheid en blootstelling aan de zon.

Nieuw op de kalender van marktstad Herentals is de zomermarkt van zaterdag 9 juli. Van 16u tot 21u kan je op de Grote Markt flaneren tussen meer dan zestig marktkramen met een uitgebreid aanbod aan kleding, eten en drinken. Als deze editie meevalt, volgt er de komende jaren wellicht ook een zomerse avondmarkt. (ho)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio