Myriam Schryvers keert met de broodjeszaak een beetje terug naar haar roots. © Ronny van den Ackerveken

Myriam opent broodjeszaak in vroegere rijkswachtkazerne en verkoopt ook schepijs

Hoogstraten, Turnhout -

Voor de 59-jarige Myriam Schryvers zijn het spannende dagen. Op maandag 11 juli gaat haar broodjeszaak De Vrijheid open in de voormalige rijkswachtkazerne in Hoogstraten. “Twee dagen per week blijf ik open tot 18.30u.”

Ronny van den Ackerveken

Myriam groeide op in Hoogstraten, maar woont al geruime tijd in Turnhout. Haar nieuwe zaak is een beetje een terugkeer naar haar roots. “Ik heb vroeger al een broodjeszaak gehad in Rijkevorsel”, vertelt Myriam Schryvers. “Daarna heb ik enkele andere dingen gedaan. Toen ik zag dat dit gedeelte van de rijkswachtkazerne leegstond, heb ik niet lang getwijfeld om contact op te nemen met de eigenaar. Er was voordien al een broodjeszaak, dus dat kwam eigenlijk goed uit. De beschikbare ruimte is vrij groot.”

“Er staat nu een volledig nieuw interieur en twee muren zijn geverfd. Er hangen ook schilderijen van mezelf tegen de wanden. Enkele jaren geleden ben ik in Wenen een cursus gaan volgen om te leren schilderen. Voor de naam van de zaak leek De Vrijheid me een evidente keuze als verwijzing naar de straatnaam.”

Via het raam aan de straatkant wordt schepijs verkocht. © Ronny van den Ackerveken

Namiddag

Het assortiment dat Myriam verkoopt, is ruimer dan alleen broodjes. “Klanten kunnen hier ook terecht voor spaghetti, croques, panini en hamburgers. Aan de straatkant richt ik een ruimte in om via het raam schepijs van IJsboerke en ijs op een stokje of in een verpakking te verkopen. Met het warme weer dat voorspeld wordt, heb ik het daarmee alvast goed getroffen”, zegt Myriam.

“Door te starten in de zomervakantie kan ik rustig beginnen met De Vrijheid. Dan ben ik beter ingewerkt tegen de start van het schooljaar. Om te beginnen, neem ik één personeelslid in dienst. In tegenstelling tot de andere broodjeszaken in Hoogstraten zijn we ook in de namiddag open. En twee dagen per week blijft de zaak zelfs open tot 18.30u. Zondag is de sluitingsdag”, aldus Myriam.

www.broodjesdevrijheid.be

MEER OVER Ondernemen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio