An-Sophie Mestach (2015) op de Citi Open in Washington: “Ik speel nog amper tennis, maar geef wel les.”  ©  USA Today Sports

Astrid Dierckx en An-Sophie Mestach pakken Belgische titel op BK Padel in Gentbrugge: “We hebben goed gepiekt”

Op de banen van Padel 4U2 in Gentbrugge werd vorige week het Belgisch kampioenschap padel afgewerkt. Bij de vrouwen was de Antwerpse inbreng in de eindfase van het toernooi alweer groot. Op Astrid Dierckx en An-Sophie Mestach (Stepp, Puurs- Sint-Amands) stond er geen maat. Zij versloegen in de finale de eveneens uit Antwerpen afkomstige Evelyne Dom en Michelle Van Mol (Forest Hills, Wommelgem) met 6-2, 6-1.

“We hebben goed gepiekt. We vormen al enkele jaren een duo maar dit was voorlopig ons laatste toernooi samen”, zegt An-Sophie Mestach.

Astrid Dierckx en An-Sophie Mestach schreven dit seizoen al de toernooien van Hangar Padel Club en Roelandsveld op hun naam en waren duidelijk klaar om op het Belgisch kampioenschap een vervolg aan dat succesverhaal te schrijven. In de groepsfase verloor het duo geen enkele set zodat het lekker doorstoomde naar de finale.

“Een plaats in de finale was ons eerste doel”, aldus Mestach. “Eens we daar stonden, wilden we uiteraard meer. Dat lukte aardig en we zijn dan ook bijzonder trots dat we de Belgische titel konden veroveren.”

Zeker van deelname aan WK in Qatar

An-Sophie Mestach en Astrid Dierckx zijn dankzij hun Belgische titel ook zeker van een plaats in de nationale ploeg voor het wereldkampioenschap. Dat vindt plaats van 31 oktober tot en met 6 november in Qatar.

“Vorig jaar eindigden we met de vrouwen zesde op het WK. Met een jaartje meer ervaring hopen we stiekem op iets meer. Ik ga nu in de toernooien die komen samen met Helena Wyckaert spelen. Ik heb schitterende jaren gekend met Astrid. En we hebben zeker geen ruzie, hoor. In de toekomst zullen we waarschijnlijk nog eens samenspelen, maar nu ga ik dus met Helena Wyckaert (de beste padelspeelster in België, red.) de komende toernooien afwerken.”

Toernooizege in tennis

An-Sophie Mestach kende overigens een bijzonder drukke vorige week.

“Ik deed ook nog eens mee aan een tennistoernooi in mijn eigen club Stepp (Belgian Circuit, vrouwen 1 en met twee sterren gedoteerd, red.). Dat was mijn enige tennistoernooi van het jaar. Ik speel nog amper tennis, maar geef wel les. In de finale moest ik trouwens tegen één van mijn talentvolle leerlingen spelen. Ja, ik won, met 6-2, 6-0 van Jana Otzipka. De volgende jaren zal Jana wel van haar coach winnen.” (lacht)

“Maar goed, mijn aandacht gaat vanaf nu weer naar het padel. Ik zal de komende weken en maanden veel toernooien op hoog niveau afwerken en vervolgens ga ik me met de nationale vrouwenploeg klaarstomen voor het wereldkampioenschap.”

Vastgoed

Jobs in de regio