Het bestuur van WoBeg nam Eddy (met blauw shirt) en Leen (met rode broek) op in het bestuur, onder toezicht van schepen voor Buurten Jan Van Otten (Vooruit, links). 

Het bestuur van WoBeg nam Eddy (met blauw shirt) en Leen (met rode broek) op in het bestuur, onder toezicht van schepen voor Buurten Jan Van Otten (Vooruit, links). © RR

Buurtwerk WoBeg neemt twee bewoners Beukenhof op in bestuur

Turnhout -

De buurtwerking van de Wouwerstraat en de Begijnendreef heeft haar samenwerking met woonhuis Beukenhof van vzw Mekanders versterkt. Bewoners versterken het bestuur, de buurtbarbecue was in de tuin van het Beukenhof.

Mekanders opende onlangs een nieuw hoofdkantoor op de Steenweg op Oosthoven. De organisatie heeft nog verschillende locaties in Turnhout. Het Beukenhof in de Wouwerstraat is een woonhuis voor volwassen bewoners met verstandelijke beperking. Ze worden er administratief en psychosociaal ondersteund en er is permanent begeleiding aanwezig.

Buurtwerk WoBeg bestaat al tientallen jaren. “We werken graag samen met Beukenhof en Mekanders”, vertelt bestuurslid Marc Clymans. “Daarom hebben we Leen en Eddy, twee bewoners, opgenomen in ons bestuur. We willen hen betrekken bij onze praktische werking.”

De jaarlijkse buurtbarbecue van WoBeg vond voor de eerste keer plaats in de tuin van het Beukenhof. “Vroeger deden we dat op ons pleintje, maar dat wordt momenteel verbouwd. Er waren een zeventigtal aanwezigen. De bewoners van Beukenhof hebben geholpen en natuurlijk meegenoten. De opbrengst van onze tombola, goed voor 230 euro, hebben we aan het Beukenhof geschonken.” woad

www.facebook.com/wobeg

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio