De Pulse Nootjes, met hun rode sweaters, in 2016 op de Dorpsdag in Pulle. Links achteraan Roosmarijn Sips en Rozelien Gabriels. 

De Pulse Nootjes, met hun rode sweaters, in 2016 op de Dorpsdag in Pulle. Links achteraan Roosmarijn Sips en Rozelien Gabriels. © Kevin Verboven 

Kinder- en jeugdkoor Pulse Nootjes na zestien jaar uitgezongen

Pulle -

Helaas, aan alle mooie liedjes komt ooit een einde, ook aan dat van kinder- en jeugdkoor De Pulse Nootjes. Na zestien jaar zetten bezielster Roosmarijn Sips en haar dochter Rozelien Gabriels er een punt achter. “Met heel veel pijn in ons hart, want we hebben het altijd heel graag gedaan”, benadrukken ze.

De Pulse Nootjes zorgden altijd voor stemmige kerstconcerten, de laatste jaren in de kerk van Pulderbos, met onvergetelijke kippenvelmomenten. Zoals toen de kleine Emma Helin in 2013 iedereen verblufte met een schitterende, breekbare versie van Piu Jesu samen met Rozelien. Er waren ook vaak gastzangers en -muzikanten, zoals Kim Renuka Van Kuyk. Ook op de dorpsdag in Pulle en andere evenementen was het kinderkoor present.

Maar vanwege de coronacrisis konden de optredens en repetities vaak niet doorgaan. Veel Nootjes namen intussen afscheid van het koor. “Voor de zoveelste keer van nul moeten herbeginnen, zien we niet zitten”, zegt Roosmarijn Sips. “Maar we willen niet met stille trom vertrekken. We organiseren in de loop van september een afscheidsfeestje met zoveel mogelijk Nootjes die de voorbije zestien jaar gepasseerd zijn.”

 kma

Vastgoed

Jobs in de regio