De Sint-Martinusprijs verwacht dit jaar een zeer divers publiek. In 2012 was zelfs ene Mads Pedersen (links) aanwezig, gevolgd door Michael Goolaerts. ©  MARC GOYVAERTS/ GMAX Agency

Vierdaagse rittenkoers voor juniores garandeert spannend koersverloop in Kontich: “Interessante confrontatie tussen Belgen en buitenlanders”

Met de traditionele ploegentijdrit wordt vanavond in Kontich de 58ste editie van de vier dagen durende Sint-Martinusprijs op gang geschoten. Afgaande op het sterke deelnemersveld mogen we weer een gevecht voor de eindzege tot de laatste kilometer verwachten.

kle

“Met dertien buitenlandse en twaalf Belgische ploegen is het deelnemersveld netjes verdeeld”, oordeelt voorzitter Gregorius Van Moer van Steeds Vooraan Kontich, dat mee instaat voor de organisatie. “Ik kan je verzekeren dat er heel wat bij deze organisatie komt kijken. Maandenlang zijn we daarmee bezig en elke jaar is alles rondkrijgen een huzarenstukje. Dit jaar worden we onverwacht geconfronteerd met een tekort aan seingevers. Laat dit dus een warme oproep zijn voor diegenen die zich geroepen voelen om ons een handje toe te steken. Ze mogen zich bij ons melden. Met vier Nederlandse, drie Deense, twee Duitse ploegen en een Lets, Ests, Schots en Brits team is de tegenstand niet min voor onze landgenoten. Daar staan echter de beste Belgische teams tegenover. Het wordt dus een heel interessante confrontatie.”

Niet anoniem rondrijden

De Antwerpse inbreng komt van Steeds Vooraan Kontich en het WAC team. “Meedoen voor de eindzege is wat te hoog gegrepen, maar we zullen zeker tot het gaatje gaan om onze kansen te verdedigen”, zegt ploegleider Jente Wouters van Steeds Vooraan Kontich. “Soufiane Guettari, Luca Noele, Niels Winkelmans, Thibo Huion, Mathias Rommens en Simon Deroo zijn alleszins enorm gemotiveerd.”

“Onze club staat mee in voor de organisatie en dus vind ik dat wij het niet kunnen maken zomaar anoniem rond te rijden”, verzekert Simon Deroo. “We moeten proberen onze club op een positieve manier in de kijker te zetten. Met de Ster van Zuid-Limburg eerder dit seizoen nam ik al eens deel aan een vierdaagse rittenwedstrijd, maar ik heb toen het einde van de laatste rit niet gehaald. Nu wil ik alleszins de finish bereiken. Als ik erin kan slagen eens mee te zijn in een ontsnapping en verder de andere jongens in de ploeg van dienst kan zijn, zal ik heel tevreden zijn.”

Bij het WAC team klinkt het iets anders.

“Onze ploeg bestaat uit drie Belgen en drie buitenlanders”, verrast WAC-ploegleider Dave Horrevorst. “We proberen ieder jaar maximum vijf talentvolle buitenlanders de kans te geven om in een Belgische ploeg ervaring te komen opdoen. Daarom zullen in Kontich een Duitser, een Brit en een Fin deel uitmaken van ons team, dat verder uit Xander Van Gogh, Rube Baeten en Rube Van Gelder bestaat.”

“We komen met een sterke ploeg aan de start”, vindt Xander Van Gogh. “Ik ben ervan overtuigd dat we een mooi resultaat kunnen neerzetten. Het zijn allemaal toffe gasten en met een goeie teamspirit is er veel mogelijk. Ik ga proberen heel attent te fietsen, zodat ik eens kan meegaan in een ontsnapping.”

Met een ploegentijdrit, drie ritten in lijn en een individuele tijdrit kunnen de deelnemers alvast proeven van de drie disciplines in het wegwielrennen.

Vastgoed

Jobs in de regio