Niels Canters toont het herschikte festivalterrein van Sjock aan Poeyelheide in Gierle. Het grote podium staat weer opgesteld zoals dat vroeger het geval was. 

Niels Canters toont het herschikte festivalterrein van Sjock aan Poeyelheide in Gierle. Het grote podium staat weer opgesteld zoals dat vroeger het geval was. © Bart Van den Langenbergh

Sjock trekt weer alle registers open aan Poeyelheide: “We verhogen comfort voor onze bezoekers”

Gierle -

Het 45ste Sjockfestival aan Poeyelheide in Gierle (Lille), met hoofdacts zoals Madness, George Thorogood en Social Distortion, belooft komend weekend een onvervalste topeditie te worden. “We hebben het festivalterrein vergroot om het comfort voor onze bezoekers te verhogen”, zegt Niels Canters van Sjock.

Bart Van den Langenbergh

De 45ste editie van Sjock kan van vrijdag 8 juli tot en met zondag 10 juli eindelijk doorgaan. De editie van Sjock viel in 2020 helemaal in het water door corona en in 2021 vond met Sjock Rebooting enkel een mini-festival plaats. Maar dit weekend kunnen weer alle rock-’n-roll-registers worden opengetrokken aan het gekende festivalterrein op Poeyelheide in Gierle.

De voorbije dagen zijn tientallen vrijwilligers met heel veel zin al bezig geweest met opstellen van de podia en de tenten op het terrein. In vergelijking met de voorbije jaren staat het grote podium van Sjock opgesteld op de plaats waar voordien de feesttent stond. Dit betekent dat het grote podium, Open Air Stage, weer dezelfde stek kreeg zoals dat in de beginjaren van Sjock aan Poeyelheide het geval was. De grote tent met de At The Titty Twister-stage verhuisde naar de andere kant van de weide. Het derde podium, de kleinere Bang Bang-Stage en het lounge-gedeelte, blijven wel op de vertrouwde locatie staan. “We merken al enkele jaren dat we onze maximumcapaciteit met de oude opstelling hadden bereikt”, legt Niels Canters (26), medeorganisator van Sjock in Gierle uit. “Daarom hebben we het terrein wat herschikt. Dat hebben we niet gedaan om het aantal bezoekers te kunnen verhogen, want we willen graag de gezellige uitstraling van Sjock behouden. Maar met deze ingrepen kunnen we voor de bezoekers wel meer ruimte creëren en het comfort verhogen.”

De festivalbezoekers kunnen zich dit weekend weer volledig laten gaan op Sjock in Gierle.

De festivalbezoekers kunnen zich dit weekend weer volledig laten gaan op Sjock in Gierle. © Bart Van den Langenbergh

Madness

Sjock verwacht dit weekend weer tot 5.000 liefhebbers van rock, punkrock, ska en rockabilly per dag, niet alleen uit België maar ook uit de buurlanden en van verder weg. Het hele weekend lang staan ongeveer 45 bands uit de hele wereld verspreid over de drie podia. Vrijdagavond start het festival al met een knaller met de wereldberoemde ska-popband Madness, bekend van hun hits zoals Our House en One Step Beyond. Zaterdag zijn onder meer Cosmic Psychos, Pat Capocci en George Thorogood and the Destroyers enkele blikvangers. Sjock pakt zondag nog uit met bands als Sons, Equal Idiots, Voodoo Swing, Agnostic Front en Social Distortion.

“We hebben geprobeerd om de line-up die we voor 2020 hadden samengesteld zoveel mogelijk te behouden. Helaas is dat niet volledig gelukt omdat de voorbije maanden een aantal bands heeft afgezegd om diverse redenen. Deze week heeft ook nog The Sadies moeten afhaken. Dawn Brothers uit Nederland nemen hun plaats in”, legt Niels Canters uit.

Kampeerterrein

Vanaf vrijdagavond strijken ook weer honderden bezoekers neer op de camping van Sjock tegenover de festivalweide. “De zomerbar Bar Basil wordt geïntegreerd in de camping. De kampeerders kunnen daar ook terecht voor een drankje en Bar Basil blijft gewoon open voor andere bezoekers. Kollektiv Productions, de organisatie die de zomerbar uitbaat, staat vanaf dit jaar ook in voor de camping”, vertelt Niels Canters. “We doen een beroep op ruim vijfhonderd vrijwilligers om het festival in goede banen te leiden. Het belooft in ieder geval schitterend weer te worden dit weekend. En voor een pintje betaal je hier nog altijd 2,5 euro.”

Er zijn nog altijd tickets verkrijgbaar voor Sjock, in het weekend alleen aan de kassa zelf. Inwoners van Gierle mogen zondag traditiegetrouw gratis het festivalterrein binnen.

De tent met de At The Titty Twister-stage staat vanaf dit jaar aan de andere kant van het festivalterrein van Sjock. 

De tent met de At The Titty Twister-stage staat vanaf dit jaar aan de andere kant van het festivalterrein van Sjock. © Bart Van den Langenbergh

www.sjock.com

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio