Jan Van Biesen wordt voortaan de aanbodverantwoordelijke voor het digitale De Tijdloze. 

Jan Van Biesen wordt voortaan de aanbodverantwoordelijke voor het digitale De Tijdloze. ©  Dries Luyten

Jan Van Biesen stopt als nethoofd Studio Brussel, Steven Lemmens stuurt voortaan MNM én Studio Brussel aan

Steven Lemmens, het huidige nethoofd van de radiozender MNM, stuurt voortaan MNM én Studio Brussel aan. Jan Van Biesen, tot voor kort nethoofd van StuBru, wordt functieverantwoordelijke van het digitale radiostation De Tijdloze. Dat meldt de persdienst van de VRT woensdag.

blg

Steven Lemmens gaat als nethoofd van MNM en Studio Brussel zich focussen op een nieuwe werking die nog meer inzet op de productie van audio, video en podcasts. “MNM en Studio Brussel zijn én blijven twee aparte, live radiomerken die een verschillend publiek bedienen”, zegt Els Van de Sijpe, manager VRT Radio & Audio. Lemmens was eerder al 15 jaar lang aan de slag bij Studio Brussel.

Met de nieuwe organisatie wil de VRT live radio sterk houden en tegelijk nog meer podcasts, audio- en videoformats maken voor de jonge mediagebruikers. “Voor de productie van al die audio en video on demand brengen we digitaal talent van MNM en Studio Brussel samen en maken we al onze rijke content makkelijk vindbaar op één platform, VRT NU”, aldus Van de Sijpe.

Als aanbodverantwoordelijke van De Tijdloze gaat Jan Van Biesen het digitale radiostation verder uitbouwen. De Tijdloze is een multimediaal VRT-merk, met een druk beluisterde eindejaarslijst op Studio Brussel, een reeks tv-programma’s op Canvas, een online stream én een DAB+-kanaal. Roos Van Acker presenteert op DAB+ dagelijks de tijdloze ochtendradio en Stijn Van de Voorde is er regelmatig te horen met specials rond tijdloze artiesten.

Bij de vorige luistercijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) haalde Studio Brussel een marktaandeel van 6,8 procent, het laagste marktaandeel in meer dan tien jaar. De VRT benadrukt woensdagmiddag dat de minder goede luistercijfers los staan van deze wijziging. “Dit plan lag al langer klaar”, luidt het.

Vastgoed

Jobs in de regio