Martin Schijvens beschilderde ondertussen al 2.500 rennertjes 

Martin Schijvens beschilderde ondertussen al 2.500 rennertjes © Marc Wouters

Wielrenners in miniatuur in bib Driehoek

Ekeren -

Tot en met 27 augustus loopt in de bibliotheek Driehoek in de Driehoekstraat een bijzondere expo ‘Miniatuurwielrenners’. Van elke wielrenner die de Tour de France of de Ronde van Vlaanderen won, maakte Martin Schijvens (74) een miniatuur-rennertje, volledig in detail en met de juiste uitrusting.

Van elke wielrenner die de Tour de France of de Ronde van Vlaanderen won, maakte Martin Schijvens een miniatuur-rennertje.

Van elke wielrenner die de Tour de France of de Ronde van Vlaanderen won, maakte Martin Schijvens een miniatuur-rennertje. © Marc Wouters

Martin Schijvens beschilderde ondertussen al 2.500 rennertjes, waaronder Wout Van Aert, Marcel Kittel en Fabian Cancellara. Telkens kreeg hij een gesigneerde trui in ruil. Nog in de bib kan je terecht voor een demonstratie fietsonderhoud. Op maandag 18 juli of maandag 22 augustus kom je meer te weten over hoe je zelf je fiets kan onderhouden. Inschrijven aan de balie van de bib.

Houden je kinderen van fietsen, zijn het echte sprintbommetjes? Laat hen dan deelnemen aan de zoektocht over de stripreeks ‘Wielergek’! Spurtbom Roman, Kamikaze Schuivertje en Keikop Viagra zijn verloren gefietst in de bib. Hopelijk kunnen de kinderen hen snel vinden. Kan tot en met 30 juli. (mawo)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio