De huidige Vaartstraat gezien vanaf de parking van Burger King. Voor fietsers is het nog een heel gevaarlijk punt momenteel. 

De huidige Vaartstraat gezien vanaf de parking van Burger King. Voor fietsers is het nog een heel gevaarlijk punt momenteel. ©  kristin matthyssen

Rotonde aan Kerkstraat moet verkeer vanaf 2023 veiliger maken voor fietsers

Massenhoven -

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil nu toch voortwerken aan de aanleg van een rotonde ter hoogte van het kruispunt van de Kerkstraat en de Vaartstraat onderaan de brug in Massenhoven. Momenteel is het nog een gevaarlijk punt voor fietsers.

Kristin Matthyssen

Er loopt een openbaar onderzoek voor het slopen van een loods en de aanleg van een nieuwe weg, de Nieuwe Vaarstraat, die achteraan door de industriezone loopt en wat verder van de brug aansluiting op de nieuwe rotonde krijgt. Hiervoor moet een oude schrijnwerkerij uit de jaren zestig afgebroken worden, die deels ingenomen zal worden als openbaar domein, en voor de rest als industriekavel ontwikkeld kan worden.

De Liersebaan onderaan de brug. 

De Liersebaan onderaan de brug. ©  kma

De fietsers die nu van de brug naar beneden rijden, zijn slecht zichtbaar voor de vrachtwagens en auto’s die uit de Kerkstraat komen. Ook fietsers die van het jaagpad komen en via de Vaartstraat naar de Liersebaan rijden om daar de gewestweg te kruisen, zijn niet altijd goed zichtbaar.

Na de aanleg zou ook het kruispunt van de N14/Hogeweg veiliger moeten worden, omdat het verkeer dat uit de Hogeweg komt verplicht naar rechts richting rotonde zal moeten draaien om daar eventueel te keren, zoals nu al aan het kruispunt van de Hallebaan en de N14 aan de vroegere 14 Billekens het geval is. Ook bijvoorbeeld aan het nieuw winkelpark van de Rodendijk in Zoersel moet er verplicht naar rechts worden afgedraaid om aan de rotonde te draaien.

Het is de bedoeling deze fase van de heraanleg van de N14, die nog tot fase 3a behoort, dit jaar aan te besteden, zodat de uitvoering volgend jaar kan gebeuren. Normaal stond het al vroeger op de planning.

De huidige Vaartstraat. 

De huidige Vaartstraat. ©  Kevin Verboven

De loods die afgebroken zal worden. 

De loods die afgebroken zal worden. ©  Kevin Verboven

Vastgoed

Jobs in de regio