Joni Wijns (links) naast T1 Kris De Backer ©  smb

Joni Wijns kijkt na promotie uit naar nieuw seizoen: “Niet geplande zwangerschap, maar daarom is het kind niet minder gewenst”

Na een ijzersterk seizoen rekende Lille United in de eindronde af met Diest. De promotie naar tweede afdeling VV werd stevig gevierd op de Balsakker, maar snel daarna was het weer back to business. Joni Wijns en co. beseffen dat ze een zwaar seizoen tegemoet gaan.

Dennis Rosiers

Niet dat Lille United vorig seizoen zonder de minste ambities op het veld kwam, maar toch was de promotie naar tweede afdeling VV een onverhoopt succes voor de fusieploeg.

“Noem het een niet geplande zwangerschap, maar daarom is het kind niet minder gewenst”, vat T2 Joni Wijns het perfect samen. “We gaan van dit seizoen proberen te genieten, want er moet absoluut niets. Van druk kan er geen sprake zijn. Het doel is duidelijk: het behoud realiseren, en liefst op een ontspannen manier. Alles wat daar extra bijkomt, is bonus. Ik kijk alvast enorm uit naar de komende maanden. Helaas spelen we nog niet in ons nieuw stadion, dat wellicht pas in de loop van 2023 afgewerkt zal zijn.”

Meer op voorgrond

Joni Wijns begint aan zijn zevende seizoen aan de zijde van de ervaren Kris De Backer. Na drie jaar Nijlen zijn De Backer en Wijns toe aan hun vierde seizoen op de Balsakker. In de loop der jaren trad Wijns steeds meer uit de schaduw van zijn leermeester.

“We werken al jaren heel nauw samen. Jaar na jaar schuiven er iets meer verantwoordelijkheden op naar mij. Naar komend seizoen toe zal ik ook tijdens de wedstrijden meer het tactische aspect voor mijn rekening moeten nemen. Ik ben erg blij dat ik elk jaar de kans krijg om stappen te zetten. Het vertrouwen van Kris in mij is groot en de spelersgroep accepteert dat ook.”

Emre Bostanci

Lille United vond vorige week overigens nog een versterking voor de offensieve sector. De 26-jarige aanvaller Emre Bostanci komt over van Esperanza Pelt. De Nederlander was eerder in ons land actief bij onder meer Duffel en Turnhout.

“Met de komst van Bostanci hebben we alle vertrekkers opgevangen. In principe zijn we nu ook klaar met ons huiswerk, al weet je nooit of er zich nog een opportuniteit aandient. Net als vorig seizoen beschikken we over een vrij smalle kern, al baart me dat niet al te veel zorgen. We haalden ook enkele jonge kerels in huis, wat de doorstroming vanuit de beloften zou moeten bevorderen.”

Vastgoed

Jobs in de regio