©  photo Marc Van Hecke

Gelenaar Robbe Geudens maakt zich klaar voor Oostenrijk op Sint-Martinustrofee in Kontich: “Mikken op ploegentijdrit”

In en rond Kontich strijden de juniores van donderdag tot en met zondag om de felbegeerde Sint-Martinustrofee. Vorig jaar kroonde Meerhoutenaar Wout Geerinckx zich tot laureaat van deze UCI-vierdaagse. Robbe Geudens uit Geel is dit jaar één van de Kempense deelnemers.

lver

“Ik acht de kans klein dat ik de opvolger van Geerinckx zal worden”, zegt Robbe Geudens. “Dinsdag in de klimkoers in Herbeumont bleek dat ik niet over de superbenen beschik die ik nodig heb om mee te dingen naar een ereplaats in Kontich.”

“Echt verwonderlijk is dat niet.”

“Ik heb de afgelopen weken meer aan duurtraining gedaan dan aan het explosieve intervalwerk. Dit alles met het oog op een rittenwedstrijd in Oostenrijk die over enkele weken op mijn programma staat. In de vierdaagse van Kontich zal ik dag per dag bekijken wat er eventueel mogelijk is. Met ons Acrog Tormans-team hopen we donderdagavond bij de ploegentijdrit alvast een goede tijd neer te zetten.”

Daar waar Axel van den Broek de wedstrijd bij de nieuwelingen in Herbeumont won, en zo ook de leiding veroverde in de tussenstand van de topcompetitie, deden de Kempenaars bij de juniores vooraan niet mee. Geudens zelf eindigde er op de dertigste plaats, op ruime afstand van winnaar Sasha Prestianni.

“Prestianni ging er al vrij snel alleen vandoor en pakte meteen een minuut voorsprong. Een groep van dertien renners ging nog wel in de tegenaanval, maar die mannen kregen de kloof niet meer gedicht. Ik zat in de tweede groep en speelde in Herbeumont dus nooit mee voor de overwinning.”

Vastgoed

Jobs in de regio