Marc Busscher (l) met enkele Ummagumma-werkers van het eerste uur: Rita Janssens, Gerda Roosen, Daniëlle Drie, Leen Dieltiens, Hertha Van Broekhoven, Kris Dieltiens, Marie Gosselin, Patrick Vyncke en Joris Dewint. 

Marc Busscher (l) met enkele Ummagumma-werkers van het eerste uur: Rita Janssens, Gerda Roosen, Daniëlle Drie, Leen Dieltiens, Hertha Van Broekhoven, Kris Dieltiens, Marie Gosselin, Patrick Vyncke en Joris Dewint. © JAA

Ummagumma zet Zomer in’t Park zwoel en dansend in: atypische seniorenvereniging baat oranjerie uit

Schilde -

De oranjerie in Schildehof heeft nieuwe, tijdelijke uitbaters. Tot eind augustus organiseert Ummagumma er elk weekend Zomer in’t Park. Het prachtige kader is maar één van de redenen om er eens langs te fietsen. De muzikale programmatie, uitstekende sangria, smeuïge trappistenkaas en gastvrije vrijwilligers zijn er nog enkele andere.

Jan Auman

Schildenaren van een zekere leeftijd weten dat Ummagumma meer is dan de naam van een legendarisch album van de Britse rockband Pink Floyd. Al zes jaar is het een vereniging van en voor ‘ouderen’ die zich te fluks en eigenzinnig voelen om in een geel hesje met de OKRA mee te fietsen. “In onze vereniging kan je als zestigplusser, maar eigenlijk letten we niet al te zeer op die leeftijdsgrens, je tweede jeugd beleven”, legt Marc Busscher. De nieuwe voorzitter van de atypische seniorenvereniging met als thuisbasis Werf44 is zelf net 65 jaar geworden en gestopt na een drukke loopbaan als fleetmanager bij multinational Nokia. 

Het idyllische kader van de oranjerietuin. 

Het idyllische kader van de oranjerietuin. © JAA

430 leden

“Mijn voorganger Kris Dieltiens en zijn bestuur hebben Ummagumma op korte tijd tot bloei gebracht. We tellen intussen 430 leden. 60% daarvan zijn mensen van Schilde”, geeft Marc inkijk in de boekhouding. “Onze filosofie is nog onveranderd en sluit het best aan bij wat een jeugdclub betekent voor jongeren. We komen geregeld samen om naar elkaar te luisteren en ervaringen te delen, maar trekken er ook graag op uit en organiseren allerhande activiteiten die aansluiten bij onze levenswereld en interesses. We stoppen nooit met leren en plezier maken.”

In juli en augustus krijgt Ummagumma van de gemeente nu al enkele jaren de sleutels van de oranjerie in het voormalige kasteeldomein Schildehof. Zomer in’t Park is een zomerbar met veel extra’s. De lommerrijke tuin, een bar bemand door immer vrolijke vrijwilligers en zorgvuldig uitgekozen bands die komen optreden. Het zijn na enkele sputterende corona-edities opnieuw de ingrediënten van Zomer in’t Park 2022.

Andere verenigingen

Marc Busscher biedt me ter kennismaking een huisbereide sangria aan. Lekker! Een pintje kost er trouwens maar 2 euro, een wat zwaarder bier 3 euro. Maaltijden worden niet geserveerd, maar er zijn wel croque-monsieurs, tapas en boterhammen met heerlijke trappistenkaas. De drempel is laag en als er al eens echt opstapje op het historische ‘festivalterrein’ ligt, dan wordt dat door de Ummagumma-leden vakkundig gecamoufleerd.

“Ieder weekend zijn we op post van 13 tot 19 uur”, legt Marc de formule uit. Hij krijgt bij de ‘uitbating’ van de oranjerie de steun van een kerngroep van zo’n veertig vrijwilligers, uitgedost in modieuze witte polohemdjes. “Op zondag is er telkens een optreden vanaf 15 uur. Op zaterdag geven we vanaf eind juli in onze zomerbar telkens een forum aan een andere Schildese vereniging. Onder meer bridgeclub Argos, schermkring Lafayette en rugbyclub Diabolos komen hun werking graag voorstellen.”

De dansvloer werd meteen uitgetest 

De dansvloer werd meteen uitgetest © JAA

De aftrap voor een lange, hopelijk zwoele en coronavrije Zomer in’t Park werd werd zopas gegeven door de Banda Tropical, met vrolijke Afrikaans muziek. De dansvloer voor het podium – een nieuwigheid dit jaar – stond meteen helemaal vol. “Kom zeker eens op verkenning. We zullen je hartelijk ontvangen en wegwijs maken”, nodigt Marc Busscher alle Schildenaren en andere mensen uit om eens halt te houden op de verscholen oase bij het kruispunt van de Bellevuedreef en De Pont.  (jaa)

Website Ummagumma met alle info over Zomer in't Park 2022

Banda Tropical zorgde voor Afrikaanse muziek en mooi weer 

Banda Tropical zorgde voor Afrikaanse muziek en mooi weer © JAA


 

 © JAA

Vastgoed

Jobs in de regio