© atv

ANTWERPEN LIVE. Antwerpenaar Tom (45) zegt job in horeca vaarwel en schoolt zich om tot verpleegkundige: “Nu kan ik samen met mijn dochters studeren”

Antwerpenaar Tom De Pelseneer (45) stapt in een project van de Federale Overheid om het personeelstekort in de zorg op te vangen. Hij zei zijn job in de horeca vaarwel en schoolt zich om tot verpleegkundige.

atv

LEES OOK. 1.800 euro per maand om zich om te scholen tot verpleegkundige: al meer dan 1.000 mensen maken carrièreswitch

“We zijn volop bezig met de ochtendzorgen. De patiënten wassen, bedden opmaken, ontbijt wordt gebracht en de mensen die het nodig hebben worden gevoed. Een druk moment van de dag”, zegt de verpleger in spe.

De job is nog nieuw voor De Pelseneer. In juni rondde hij zijn eerste studiejaar af. Nu moet hij werken. “Dat is de opzet van het project. Tijdens het schooljaar worden wij verwacht op de schoolbanken en werken we alleen tijdens de stages die bij de opleiding horen, tijdens de zomermaanden worden we op de werkvloer verwacht.”

DISCUSSIE. Vind jij het een goed initiatief van de overheid om mensen te betalen om verpleegkundige te worden?

1.800 euro netto

Gedurende zijn studies krijgt De Pelseneer een maandloon van 1.800 euro netto uitgekeerd door de overheid. Zijn gezin was meteen positief. “Ze hebben natuurlijk de effecten gezien van het runnen van een horecazaak tijdens de pandemie. En mijn dochters vinden het leuk dat we samen kunnen studeren en examens kunnen afleggen”, glundert de student-verpleger.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio