Zomerdorpen. 

Zomerdorpen. © jdw

Vrijetijdsdienst organiseert drie zomerdorpen in drie verschillende wijken

Brasschaat -

De Brasschaatse vrijetijdsdienst pakt uit met een nieuwigheid: drie zomerdorpen in drie verschillende wijken telkens in een andere periode en drie dagen lang. Dit jaar komen Driehoek, Kaart en Maria-ter-Heide aan de beurt.

Het gaat hier om een gloednieuw concept. Gedurende drie dagen is iedereen welkom voor een reeks activiteiten. Voor elke wijk wordt een andere gratis programmatie uitgewerkt.

De wijk Driehoek komt als eerste aan de beurt. In het parochiecentrum Drieheem aan de Rerum Novarumlei 47 kan iedereen terecht van dinsdag 19 tot en met 21 juli. Dan volgt de wijk Kaart waar het zomerdorp neerstrijkt op het speelterrein Hulshout. Dat vindt plaats van 4 tot en met 6 augustus. De wijk Maria-ter-Heide sluit voor dit jaar de reeks af van 18 tot en met 20 augustus. Hier vinden de festiviteiten plaats op het speelterrein aan de Kerkedreef.

De vrijetijdsdienst van de gemeente beschouwt deze eerste editie als een test. Het is de bedoeling het initiatief uit te breiden naar de andere Brasschaatse wijken. Zo kunnen Mariaburg, Bethanie en Vriesdonk dan ook aan bod komen. (jbr)

Vastgoed

Jobs in de regio