© ATV

Nog eens 10 miljoen erbij: Gheysens voert wederom kapitaalsverhoging door bij Antwerp

De clubliefde van Paul Gheysens kent blijkbaar geen financiële grenzen. De Ghelamco-baas heeft wederom een kapitaalsverhoging doorgevoerd. Hij heeft nu al bijna 80 miljoen euro eigen kapitaal in de club gepompt.

Pieter-Jan Calcoen en Peter Goris

In het Staatsblad verschenen deze week de officiële documenten over een nieuwe kapitaalsverhoging bij Antwerp. Deze keer gaat het om een inbreng van 10 miljoen euro door voorzitter en eigenaar Paul Gheysens. Op de Bosuil klinkt het dat de inspanningen andermaal het engagement van Gheysens tonen om van Antwerp een topclub te maken. Eerder toonde hij dat ook al met de aanwervingen van onder meer Marc Overmars en Mark van Bommel.

Sinds 2017 heeft Gheysens bijna 80 miljoen euro eigen kapitaal in de club gepompt, en dat los van alle andere financieringen via vennootschappen, zoals de investeringen in bijvoorbeeld het stadion. Een waanzinnig bedrag, zelfs voor een ondernemer die volgens gespecialiseerde websites een persoonlijk vermogen van net geen miljard euro zou bezitten. Gheysens wil de club zo de kans geven om verder te groeien zonder financiële zorgen.

LEES OOK. ANALYSE. Waarom blijft Paul Gheysens tientallen miljoenen pompen in Antwerp FC?

Vastgoed

Jobs in de regio