Wethouders Erik Wilmsen van Alphen-Chaam en Janneke van de Laak van Baarle-Nassau stimuleren hun inwoners om een regenton aan te schaffen. 

Wethouders Erik Wilmsen van Alphen-Chaam en Janneke van de Laak van Baarle-Nassau stimuleren hun inwoners om een regenton aan te schaffen. © Foto 28

Inwoners Baarle-Nassau kunnen regenton kopen aan verminderde prijs

Baarle-Nassau -

De gemeente Baarle-Nassau doet samen met buurgemeente Alphen-Chaam een regentonactie om het enclavedorp klimaatbestendig te maken.

Bij elke stortbui stromen duizenden liters regenwater in de riolering, maar het is beter om het water op te vangen. Daarom krijgen de inwoners van Baarle-Nassau bij aankoop van een regenton bij Pets Place Boerenbond tot eind september een korting. “De riolen worden steeds meer belast door hevige buien die het gevolg zijn van klimaatverandering”, zegt wethouder Janneke van de Laak van Baarle-Nassau. “Als gemeente nemen we maatregelen om de overlast hiervan te beperken. Maar dat kunnen we niet alleen. We vragen inwoners daarom om het regenwater van het riool af te koppelen en op te vangen in een regenton. Ik hoop dat veel inwoners gebruik gaan maken van deze actie.”

Een regenton heeft veel voordelen. Door planten met regenwater te besproeien bespaar je op drinkwaterkosten. Bovendien is het zachte regenwater goed voor planten. (ram)

www.petsplace.nl

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio