©  Shutterstock

KSA moet kamp in Mol afbreken door corona en gebrek aan leiding: “We hadden bubbels en droegen mondmaskers”

Waregem -

De KSA van Waregem was sinds begin deze maand op kamp in Mol. De jongeren moeten echter naar huis wegens een uitbraak van corona. Elf jongeren zijn besmet.

Kris Vanhee

Ze zijn er het hart van in bij KSA Waregem, maar ze namen een verantwoorde beslissing. Leuk was het niet om het zomerkamp te moeten afbreken. “We stelden aanvankelijk een paar besmettingen vast”, zegt de leiding. “Na overleg beslisten we om het kamp te laten doorgaan. We maakten bubbels en we voorzagen in mondmaskers. Ondertussen deden we zelftesten.”

Dinsdag waren er elf besmettingen op zeventig deelnemers van het kamp. “Opnieuw overlegden we. Dit was iets te veel naar onze zin. Om de veiligheid te waarborgen, namen we de moeilijke beslissing om het kamp af te breken. Veiligheid en gezondheid zijn voor ons belangrijk. Door de besmettingen was er ook een tekort aan leiding. Wij staan niet boven de overheid en zijn niet strenger dan de regels die worden opgelegd. Een kamp moet echter organisatorisch doenbaar blijven.”

Ouders gingen dinsdagavond hun kind ophalen vanop de kampplaats. De editie 2022 ging naar Mol. Traditiegetrouw vond het kamp plaats van 1 tot en met 10 juli. De ophaling van de Kabouters, de Pagadders, de Jongknapen en de Knapen zou gevierd worden met een barbecue. Corona stak er nu een stokje voor.

Vastgoed

Jobs in de regio