De zoektocht naar een erfpachtnemer voor Het Molenhuis gaat door.

De zoektocht naar een erfpachtnemer voor Het Molenhuis gaat door. © Marc Peeters

Geen interesse voor Molenhuis, zoektocht naar investeerder gaat verder

Herenthout -

Er zijn voorlopig geen kandidaten die willen investeren in het pand Molenhuis in de Molenstraat in Herenthout. Het gebouw bestaat uit een café met feestzaal en een aanpalende broodjeszaak. Het gemeentebestuur van Herenthout, dat eigenaar is, verlengt de zoektocht naar een investeerder tot half september.

Het plan van het lokale bestuur is om het gebouw voor dertig jaar in erfpacht te geven, waarbij de investering voor renovatie en onderhoud ten laste komt van de erfpachtnemer. Het pand moet blijvend als horecazaak uitgebaat worden. Inschrijven kon tot en met 30 juni. “Helaas hebben we moeten vaststellen dat niemand zich heeft aangemeld”, weet schepen van Financiën Maurice Helsen (CD&V).

“Daarom houden we de lijnen open tot 15 september. Deze en ook volgende maand gaan we nog infomomenten organiseren om duidelijk te maken dat er echt wel mogelijkheden zijn om met het pand iets moois te doen.” Als er half september nog steeds geen gegadigden zijn, moet het dossier weer naar af.

Het pand in de Molenstraat werd in 2015 aangekocht door de gemeente. De lopende handelshuur van het café werd vervroegd beëindigd na het overlijden van de uitbater. De handelshuur van de broodjeszaak loopt af in de zomer van volgend jaar. (mph)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio