Jumbo-Visma heeft lesje geleerd: 20 andere fietsen en 60 sets wielen voor kasseien

Jumbo - Visma spaart kosten noch moeite voor de kasseienrit van vandaag. Speciaal voor deze ene etappe laat de Nederlandse ploeg twintig andere fietsen en zestig sets wielen aanrukken. En dat heeft een specifieke reden.

sfj

Het leverde spectaculaire ­beelden op: in de jongste Parijs - Roubaix klapten de achterwielen van zowel Laporte als Van Aert helemaal dubbel. Dat probleem zou zich vanmiddag niet mogen herhalen, want Jumbo - Visma laat voor de kasseirit van Rijsel naar Wallers een hele lading ­andere wielen aanvoeren.

“Als je zonder lucht in je band over losse stenen rijdt, gaat elke velg stuk”, zegt Dirk van de Ven, mecanicien bij Jumbo - Visma. “We opteren daarom voor andere wielen die we getest hebben. Ook zonder lucht in de banden, want uiteindelijk begeven die het ook onder de druk. Maar uit de tests blijkt dat je met een lekke band langer op deze velg kan verder ­rijden.”

Alle mecaniciens opgetrommeld

Jumbo - Visma zet dus alle zeilen bij voor de etappe van vandaag. Naast de zestig sets andere wielen laat het ook twintig andere ­fietsen aanrukken. Het ­gebruikelijk S5 frame van Cervélo waar Van Aert tot vandaag in deze Tour mee reed, wordt vervangen door het ­Caledonia 5 frame.

“Dat is net iets langer en bezorgt de ­renners meer comfort. In theorie is die niet zo snel als onze ­andere fietsen, maar de renners kunnen er op de kasseistroken net iets meer energie mee sparen. Ze ­hebben er in Kopenhagen al even aan ­mogen wennen op training en maandag reden ze er ook al eens mee over de ­kasseien. Ze zijn dus voorbereid op de rit van ­vandaag”, besluit Van de Ven.

Voorts worden alle beschikbare meca­niciens opgetrommeld om langs het ­parcours te worden ­ingezet met reservewielen.

MEER OVER Tour de France

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws