©  Geert De Rycke

Anne-Sophie Bremans (16) uit Hoogstraten presteert sterk op de 400 meter: “Het BK vond ik mijn beste wedstrijd”

Hoewel Anne-Sophie Bremans nipt het EK U18 miste, heeft ze er al een fantastisch seizoen opzitten, met als hoogtepunt een vijfde plaats op het BK. De 16-jarige 400m-specialsite verdeelt haar tijd tussen Ince in Engeland, waar ze studeert, en België, waar ze regelmatig wedstrijden loopt.

basp

“Ik denk dat het BK mijn beste wedstrijd was”, vertelt Bremans. “Daar haalde ik de finale en liep ik een persoonlijk record van 55”89. Dat ik kon meelopen in de finale tussen al die grote atleten, was echt cool. De winnares liep daar in de 51 seconden. Daar kan ik natuurlijk nog niet aan, maar ik vond het wel een hele leuke ervaring.”

Dit seizoen liep ze liefst vier keer 56”00 of sneller. Een knappe regelmaat. Helaas kwam ze een kwartseconde tekort voor de limiet van 55”64 voor het EK U18. “Ik liep dit seizoen heel veel 400m-wedstrijden om te proberen de limiet voor het EK U18 te halen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. De vele wedstrijden zijn uiteindelijk toch wat in de benen gekropen. Nu goed, ik heb hier toch veel uit geleerd voor de toekomst.”

De atlete van AC Herentals pendelt vaak heen en weer tussen Hoogstraten en Engeland. “Ik zit op Erasmus in het Engelse Ince. Ik loop daar dit weekend nog één wedstrijd, een 300m op de nationals. Daarna is het tijd voor een rustperiode.”

Het vergt enige organisatie om haar wedstrijden optimaal te plannen. “Gelukkig krijg ik veel hulp van mijn grootvader (Roger Van Aperen, red.). Ik heb veel aan hem te danken. Hij is mijn hoofdtrainer, brengt me naar alle wedstrijden en hij regelt alles voor mij. Ik ben hem daar heel dankbaar voor. Ik woon in Hoogstraten, maar train vaak in Herentals omdat er hier geen atletiekpiste ligt. Binnenkort zou er wel een komen in Hoogstraten. Ik ga me verder blijven toeleggen op de 400m en hoop om toch eens een keertje Belgisch kampioen te worden. Voor het BK scholieren op 10 en 11 september ga ik over en weer komen vanuit Engeland”, besluit Bremans, die in de winter nog vice-Belgisch scholierenkampioen op de 400m indoor werd.

Vastgoed

Jobs in de regio