Pogacar strooit met lof naar Van Aert en lacht: “Goed dat jouw mannetjes ook niet konden volgen”

In de Tour pakten Team Jumbo-Visma en Wout van Aert dinsdag uit met een magistraal nummer. Titelverdediger Tadej Pogacar was na de rit vol lof over onze landgenoot.

Stijn Joris, Yanko Beeckman

LEES OOK. Wout van Aert was de massasprinten beu en knalde dan maar alles en iedereen uit het wiel: “Deze gele trui geeft mij vleugels”

“Dit is ongetwijfeld een speciale overwinning voor Wout”, aldus de Sloveen van UAE Team Emirates. “Als ik hem was, zou ik heel fier zijn. Hij was duidelijk de sterkste. Ik voelde me zelf vrij goed. Ik zat niet in de goeie positie op de klim, ik moest van te ver komen. Maar ik ben wel in een goeie vorm. De kasseirit van woensdag wordt zwaar voor iedereen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de finish kruisten de twee tenoren elkaar. “Heb ik je verrast?”, grapte Van Aert. “Ja, maar het is goed dat jouw mannetjes ook niet konden volgen”, repliceerde Pogacar, doelend op Jonas Vingegaard, die eveneens moest afhaken toen Van Aert wegreed.

De tijd en snelheid van Van Aert op de laatste klim van de dag:

 

MEER OVER Tour de France

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws