Antwerp nodigt Oekraïense kampioen Dynamo Kyiv uit voor galamatch op de Bosuil

Dynamo Kyiv, de populairste en succesvolste voetbalclub uit Oekraïne, komt op vrijdag 15 juli een galawedstrijd spelen tegen Royal Antwerp op de Bosuil. Door de oorlog heeft de Oekraïense club al een half jaar geen officiële wedstrijd meer gespeeld.

‘De match van de Vrede’ noemen ze het bij Antwerp, de galawedstrijd waarvoor ze de regerende kampioen van Oekraïne hebben uitgenodigd. Die club is in 2021 voor de zestiende keer sinds 1992 kampioen van zijn land geworden, maar heeft door de oorlog dit jaar nog geen enkele officiële wedstrijd gespeeld. Het team verblijft in Zwitserland en speelt her en der vriendschappelijke wedstrijden, ook om overal de boodschap van Oekraïne uit te dragen. “We laten mensen wereldwijd zien dat we niet opgeven”, liet keeper Denys Boiko noteren op de website van zijn club. “We spreken over de oorlog en proberen uit te leggen wat er in ons land gebeurt. Dat is onze missie. En met deze matchen voor de vrede zamelen we ook geld in voor de mensen in Oekraïne die het nodig hebben.”

Voor Dynamo wordt de wedstrijd in Antwerpen de generale repetitie voor zijn eerste ‘échte’ wedstrijd in meer dan een half jaar. Vijf dagen later speelt de Oekraïense kampioen in de tweede kwalificatieronde van de Champions League tegen de Turkse club Fenerbahçe. Van een thuisvoordeel zal Kyiv niet kunnen genieten, ze spelen die match in de Poolse stad Lodz.

Ook voor Antwerp is het de laatste oefenwedstrijd voor de Great Old aantreedt in de kwalificatieronde van de Conference League.

pavi

Vastgoed

Jobs in de regio