©  ISOPIX

Antwerp FC en Dynamo Kyiv spelen ‘Match voor de Vrede’

Opvallend: Antwerp FC zal het in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen opnemen tegen Oekraïense topclub Dynamo Kyiv. Dat gebeurt op vrijdag 15 juli in het Bosuilstadion onder de noemer van de ‘Match voor de Vrede’.

yala

Het Oekraïense voetbal is door de oorlog met Rusland maandenlang stilgelegd, maar het einde is stilaan in zicht. President Zelensky heeft het licht op groen gezet om de competitie in augustus te hervatten. “Onder de bommen als het moet. Voetbal heeft de kracht om mensen hoop te geven voor de toekomst”, verklaarde hij.

Dynamo Kyiv moet zelfs al vroeger aan de bak, want het speelt eind juli tegen Fenerbahçe in de tweede voorronde van de Champions League. Het wordt hun eerste officiële wedstrijd sinds het uitbreken van de oorlog.

Voor de Great Old zal deze galamatch de afsluiter van de voorbereiding worden. Een week later kan het nieuwe seizoen écht beginnen: eerst is er op 21 juli de heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Conference League, drie dagen later start de Jupiler Pro League met een uitmatch tegen KV Mechelen.

Ticketinfo kan je vinden via deze link.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio