Liefst 75 wielertoeristen, mountainbikers en recreatieve fietsers namen deel aan ‘Fietsen voor Oekraïne’. 

Liefst 75 wielertoeristen, mountainbikers en recreatieve fietsers namen deel aan ‘Fietsen voor Oekraïne’. © RR

Wielertoeristen fietsen samen op één dag van Arendonk naar Oekraïense havenstad Odessa

ARENDONK -

De gezamenlijke fietsrit van de Arendonkse wielertoeristen en mountainbikers ten voordele van Oekraïne is een grandioos succes geworden. Liefst 75 sportieve Arendonkenaren fietsten mee. ‘Fietsen voor Oekraïne’ bracht 2.020 euro op.

Eddy Meulemans

Het initiatief ging uit van de Verenigde Arendonkse Toeristen (VAT), een onofficiële en ongedwongen vereniging van vier lokale wielerclubs: Platten Tuuup, Wippelbergse Wielertoeristen, Arendonkse WSC en Deltabikers. “Iedereen is welkom, zowel getrainde wielertoeristen als recreanten op een elektrische fiets”, zo maakte initiatiefnemer Alois Porto-Carrero (66) van WTC Platten Tuuup vooraf reclame voor het evenement.

4.791 kilometer

De deelnemers konden op zondagmorgen aansluiten bij vier verschillende groepen. De snelste groep, die 30 tot 34 kilometer per uur reed, startte om 8u en maakte een tour van 90 kilometer. De volgende groep startte een kwartier later en reed een route van 75 kilometer aan 27 tot 30 km per uur. De derde vertrok om 8.30u voor 65 kilometer aan 25 tot 27 km per uur. De laatste, bedoeld voor recreanten en e-bikers, maakte een rondrit van ongeveer 50 kilometer. Zo was iedereen ongeveer op hetzelfde tijdstip, rond 11u, terug in Arendonk. Daarnaast werden ook nog twee mountainbikeroutes uitgestippeld.

“Samen hebben we in totaal 4.791 kilometer gefietst. Dat is van Arendonk naar de Oekraïense havenstad Odessa en terug”, zegt Alois trots.

Pop-upcafé

Bij aankomst in park Deroissart konden alle fietsers nog nagenieten van hun groepsrit in Café Ukrain, een pop-upcafé dat werd ingericht in zaal Ontmoeting. Alle inkomsten van de sponsorrit Fietsen voor Oekraïne, inclusief het inschrijvingsgeld van 10 euro en het drankverbruik achteraf, gaat integraal naar de actie Oekraïne 1212. Het gemeentebestuur van Arendonk toonde zich bereid om de opbrengst nog te verdubbelen, goed voor een voorlopig eindtotaal van maar liefst 2.020 euro. (ema)

Het initiatief ging uit van vier lokale wielerclubs: Platten Tuuup, Wippelbergse Wielertoeristen, Arendonkse WSC en Deltabikers. 

Het initiatief ging uit van vier lokale wielerclubs: Platten Tuuup, Wippelbergse Wielertoeristen, Arendonkse WSC en Deltabikers. © RR

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio