©  AP

WIMBLEDON. Djokovic buigt achterstand om, Jabeur zorgt voor primeur in Londen

De Serviër Novak Djokovic (ATP 3) heeft zich dinsdag met de nodige moeite geplaatst voor de halve finales van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Yanko BeeckmanBron: BELGA

Topreekshoofd Djokovic versloeg in de kwartfinales op het Londense gras de Italiaan Jannik Sinner (ATP 13) in vijf sets. De Serviër was niet goed wakker en stond plots twee sets in het krijt, maar kwam dan op toerental en rekende af met Sinner: 5-7, 2-6, 6-3, 6-2 en 6-2. De partij duurde 3 uur en 39 minuten.

Dankzij de overwinning blijft de 35-jarige Serviër op koers om voor de vierde keer op rij en de zevende keer in totaal Wimbledon te winnen. Alles samengeteld haalde Djokovic al twintig keer de eindoverwinning binnen op een Grand Slam. In de halve finale speelt ‘Nole’ tegen onze landgenoot David Goffin (ATP 58) of Brit Cameron Norrie (ATP 12).

De 20-jarige Sinner, het tiende reekshoofd op Wimbledon, strandt zo opnieuw in de kwartfinale van een Grand Slam. Eerder dit jaar deed hij dat al op de Australian Open. Vorig jaar sneuvelde Sinner nog in de eerste ronde van Wimbledon.

Tatjana Maria tegen Jabeur in halve finale dames

 ©  ISOPIX

Op het Court No. 1 van Wimbledon heeft de Duitse Tatjana Maria (WTA 103) zich dinsdagmiddag na een Duits onderonsje als eerste speelster geplaatst voor de halve finales van het toernooi in Londen, de derde Grand Slam van het seizoen.

In een nagelbijter van een wedstrijd bleek Jule Niemeier (WTA 97) uiteindelijk de mindere Duitse speelster op de baan. Na 2 uur en 17 minuten wedstrijd trok zij aan het kortste eind: 4-6, 6-2 en 7-5 waren de uiteindelijke setstanden in het voordeel van de 34-jarige Maria, die nooit eerder de halve finales op een grandslamtoernooi haalde.

In de halve finale komt de Duitse de Tunesische Ons Jabeur (WTA 2) tegen. Jabeur versloeg in de kwartfinales op het Londense gras de Tsjechische Marie Bouzkova (WTA 66), na een lastig begin, in drie sets: 3-6, 6-1 en 6-1. De partij duurde 1 uur en 49 minuten.

De 27-jarige Jabeur, het derde reekshoofd, maakte in de achtste finales een einde aan het toernooi van Elise Mertens (WTA 31) in twee sets (7-6 (11/9) en 6-4). Een plaats in de kwartfinales vorig jaar was haar beste prestatie tot dusver in Londen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis