©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Herenthoutenaar Dietmar Ledegen is blij dat er in eigen gemeente nog altijd veel koersen zijn: “De organisatoren verdienen allen respect”

Veel organisatoren van wielerwedstrijden hebben de voorbije jaren de handdoek in de ring gegooid, maar Herenthout blijft een uitzondering op die regel. Na de nieuwelingen, juniores en afgelopen weekend nog enkele funwedstrijden, mogen vanavond de elites zonder contract en beloften een koers rijden. Thuisrijder Dietmar Ledegen is blij dat hij opnieuw van de partij kan zijn.

lver

“Je moet het maar doen”, laat Ledegen niet na om zijn bewondering voor het team van organisator Dirk Cornelis te uiten. “Elk jaar weer vinden ze de mankracht en de financiële middelen om hier in Herenthout voor de verschillende categorieën een wedstrijd te organiseren. Die mensen verdienen dan ook alle respect.”

In tegenstelling tot vorig jaar is de Herenthoutenaar er nu wel weer bij.

“Vorig jaar had ik in de Ronde van België na een valpartij een sleutelbeenbreuk opgelopen en moest ik noodgedwongen van aan de kant toekijken. Dat ik dit jaar wel mee kan rijden, doet me dan ook enorm veel deugd. In je eigen gemeente mogen koersen, geeft altijd een kick.”

Als lid van het Baloise Trek Lions team beseft de 29-jarige renner maar al te goed dat hij in een bevoorrechte positie zit als niet professioneel renner.

“Door de status van het team kan ik regelmatig deelnemen aan grotere koersen. Ik durf dan ook te stellen dat dit voor mij het maximale is wat ik kan bereiken. Velen vragen zich soms af wat er mogelijk zou zijn geweest als ik niet pas op 24-jarige leeftijd met wielrennen was begonnen. Een antwoord daarop verzinnen, kan natuurlijk niet. Misschien was ik dan nu al lang gestopt met fietsen. (lacht) Met de combinatie van het wielrennen en mijn job bij Energy Lab is mijn leven trouwens best wel mooi.”

Vastgoed

Jobs in de regio