Vera Smets en Elma Dalhuijsen met enkele van de nieuwe duurzame partners van hun sociale kruidenier Appel & EI. © RR

Sociale kruidenier Appel & Ei zelf in financiële nood: lokale ondernemers schieten te hulp

Schoten -

Sociale kruidenier Appel & Ei gaat sinds enige tijd zelf door een moeilijke periode. Om de toenemende stroom behoeftige Schotenaren te kunnen blijven helpen, zoekt de organisatie duurzame partnerschappen met lokale ondernemers. Verscheidene leden van zakenclub Scota toonden als eersten hun goed hart.

Jan Auman

Appel & Ei, met vestiging in de voormalige pastorie van de Sint-Jozefparochie in Bloemendaal, bestaat inmiddels zes jaar en bloeit als nooit te voren. “Dat klinkt heel positief en voor een gedeelte is dat ook zo”, zegt ambassadrice en medewerkster van het eerste uur Elma Dalhuijsen alias Tante Kaat.

“Meer dan tweehonderd gezinnen worden wekelijks geholpen doordat zij hun boodschappen heel voordelig in ons winkeltje aankopen. Een groep vrijwilligers onthaalt hen en voert daarna nog andere taken uit voor gezinsleden van onze klanten zoals huiswerkbegeleiding, de verkoop van tweedehandskleding, het opzetten van babbeluurtjes voor anderstaligen enzovoort.”

“De andere kant van de medaille is helaas minder rooskleurig”, vervolgt Dalhuijsen. “Steeds meer Schotenaren zien hun inkomsten dalen, maar hun uitgaven stijgen. Denk alleen maar aan de oplopende energieprijzen. Doordat we met Appel & Ei onze levensmiddelen en noodzakelijke boodschappen ver onder inkoopprijs doorverkopen, wordt het financiële gat in onze boekhouding week na week dieper en dieper.”

Onder meer Staf Segers van Houthandel Segers en gastheer van Scota Jan Lodewijk Mertens steunen Appel & Ei. © RR

Positief signaal

Voorzitter Vera Smets en Elma Dalhuijsen klopten eerder aan voor een structurele verhoogde toelage bij de gemeente. De hoop dat er van die kant een positief signaal komt, blijft. Maar intussen hebben ze een nieuwe sponsoring op poten gezet door middel van duurzame partnerships. “We zijn blij dat we na bemiddeling van onze grote supporter en inspiratiebron Guillaume Van der Stighelen zopas onze werking en samenwerkingsmogelijkheden konden voorstellen aan de Schotense zakenclub Scota.”

Het werd in het clubhouse van golfclub Rinkven in Schilde niet alleen een gezellige, maar ook constructieve avond. De toelichting en vraag tot samenwerking door Vera Smets en Elma Dalhuisen vielen niet in dovemansoren bij de Schotense ondernemers. Alvast Alpha-Heating, HiFi Corner, Houthandel Segers, ING Schoten, Darinvest, Immo Point Vandaele, bouwbedrijf Van Gastel tekenden voor een duurzame ondersteuning. Kolum, Universitas Digital Printing, Altoni Kelderman en Methis Consulting gingen hen al voor.

“We hopen in de nabije toekomst nog meer lokale ondernemers en zelfstandigen te kunnen motiveren tot het tekenen van een duurzaam partnership”, aldus Vera Smets. “We hebben drie varianten, variërend van 50 euro tot 150 euro als bijdrage per maand.(jaa)

Interesse in een duurzaam partnership met sociale kruidenier Appel & Ei? Contacteer voorzitter Vera Smets via 0475 818 683. vera@fincover.be Appel & Ei is gevestigd in de Paalstraat 287.

Een voorbeeld van partnership. Wie volgt het voorbeeld van de Scota-leden? © RR

Onder meer ING Schoten, hier vertegenwoordigd door Ellen Saveniers, gaat Appel & Ei duurzaam helpen met een maandelijkse bijdrage. © RR

Ook burgemeester Maarten De Veuster kwam de initiatiefnemers van Appel & Ei moreel ondersteunen in ‘zijn’ golfclub Rinkven. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners