©  mpics

Zware schaafwonden houden Itegemnaar Joren Thys niet weg uit Herbeumont: “Excuses gekregen, maar ze nog niet helemaal aanvaard”

Met de klimkoersen in Herbeumont, het EK in Portugal en tal van andere wedstrijden staat de wielerkalender deze week bomvol. Itegemnaar Joren Thys is, ondanks tal van schaafwonden die hij afgelopen zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad opliep, een van de renners die vandaag over de taalgrens aan de slag gaat.

lver

“Het was even afwachten of ik wel aan de klimkoers zou kunnen deelnemen”, vertelt Joren Thys. “Ik kwam zaterdag immers niet ongeschonden uit de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften. Tot twee keer toe was ik betrokken bij een valpartij. De eerste keer gebeurde dat op de kasseien van de Haaghoek omdat er voor mij twee andere renners vielen en ik hen niet meer kon ontwijken. Dat kan je nog als een wedstrijdomstandigheid omschrijven. De tweede valpartij was dat absoluut niet.”

Die val kwam er na een onsportief voorval met een andere renner. “Vraag me niet waarom, maar een renner kwam boel met me zoeken. Zo probeerde hij me eerst al eens een keer uit te remmen. Toen dat niet lukte, kwakte hij me gewoon van de weg. Ik liep tal van zware schaafwonden over heel mijn lichaam op en kon ik niet anders dan opgeven.”

Het voorval is zelfs een paar dagen later bij de renner van het Basso Team Flanders nog niet vergeten. “De pijn mag dan wel verdwenen zijn, maar ik kan er nog altijd niet bij dat zoiets in de koers kan gebeuren. De renner in kwestie heeft ondertussen zijn verontschuldigingen aangeboden, maar ik heb ze nog niet helemaal aanvaard en heb hem nog geen bericht teruggestuurd.”

Thys wil zich nu in Herbeumont graag laten opmerken. “Als laatstejaarsbelofte is dit een belangrijk jaar voor mij, één waarin ik nota bene lang sukkelde met corona. Het spreekt voor zich dat ik hierdoor nog niet op de radar verscheen van continentale profteams. Daar wil ik in de wedstrijd in Herbeumont dan ook graag verandering in brengen.”

Vastgoed

Jobs in de regio