© ATV

Online melden van sluikstort wordt eenvoudiger: “Dankzij beeldherkenning geraakt de melding sneller bij de juiste stadsdienst”

Antwerpen -

De stad voegt automatische beeldherkenning toe aan de stedelijke meldingapplicatie om zo het inseinen van overlast, veroorzaakt door afval zoals sluikstort en overvolle vuilnisbakken, eenvoudiger te maken.

De app herkent heel wat sluikstort zoals meubels, huishoudtoestellen, computers en smartphones, matrassen, papier, pmd en verschillende types zakken. Bij twijfel krijgt wie de melding doet de vraag of de gemaakte inschatting correct is. Wanneer de app het beeld niet herkent, kan de indiener zelf een beschrijving geven. Op deze manier wordt de beeldherkenning ook getraind op het herkennen van afval. De applicatie vraagt ook de locatie van de melding te delen en de gemaakte inschatting te bevestigen. Zo komt de juiste locatie van de melding automatisch terecht bij de juiste stadsdienst.

De stad ontwikkelt momenteel ook een mobiele stadsapp, waar elke Antwerpenaar terechtkan voor alle dienstverlening van de stad. Omdat veel meldingen nu al via smartphone worden ingeseind, zal de meldingapplicatie daar ook deel van uitmaken. Dit najaar wordt die app gelanceerd.  (jas)

meldingen.antwerpen.be/

Aangeboden door onze partners