Francois Slaets heeft zijn ezel opgesteld aan de rand van visvijver ’t Bieswater in Putte. 

Francois Slaets heeft zijn ezel opgesteld aan de rand van visvijver ’t Bieswater in Putte. © Ward Bosmans

Visvijver ’t Bieswater is het decor voor Zomerschilderdagen

Putte -

Elke dinsdag van juli en augustus krijgen kunstenaars de kans om tijdens de Zomerschilderdagen op een mooie locatie in onze regio aan het werk te gaan. Het initiatief van de Dienst Toerisme van Heist-op-den-Berg kan op veel bijval rekenen. Dinsdag zetten tientallen kunstenaars hun ezel aan de rand van de visvijver ’t Bieswater in Putte.

Ward Bosmans

Tekenen, aquarelleren of schilderen met olieverf, het kan allemaal op de Zomerschilderdagen. Je hoeft zelfs geen gediplomeerde kunstenaar te zijn. Iedereen die zich gratis inschrijft, is welkom. Elke dinsdag op een ander mooi plaatsje in onze regio. Iedereen brengt zijn eigen materiaal mee en uit zijn creativiteit op zijn eigen manier. De Zomerschilderdagen zijn niet aan hun eerste editie toe. Ieder jaar schrijven er ruim honderd kunstenaars in en op zonnige dagen zijn er vaak meer dan vijftig zomerschilders tegelijk aan het werk.

Marianne Van Ingelgem was vroeger lerares plastische opvoeding.

Marianne Van Ingelgem was vroeger lerares plastische opvoeding. © Ward Bosmans

Vrijheid

Dinsdag was de zomerschilderdag van 2022. De prachtige visvijver ’t Bieswater deed dienst als decor voor de kunstenaars.

Francois Slaets doet al enkele jaren mee aan de zomerschilderdagen. “Ik volg al vijf jaar academie in Heist-op-den-Berg. Ik schilder graag landschappen. Schilderen in de natuur geeft je een gevoel van vrijheid. In een atelier ben je een beetje beperkt.”

Marianne Van Ingelgem uit Herentals was vroeger lerares plastische opvoeding. Tekenen en schilderen was altijd al haar passie. “Na de coronaperiode is het leuk om weer eens buiten te komen. Ik maak schilderijen waar ik verschillende technieken voor gebruik. In de natuur kom je bovendien tot rust en je leert ook de schoonheid van elk blaadje en elke stengeltje ontdekken.”

Francis Cuypers uit Duffel maakt aquarellen.

Francis Cuypers uit Duffel maakt aquarellen. © Ward Bosmans

Interpretatie

Francis Cuypers uit Duffel maakt aquarellen. Sinds zijn pensioen zijn tekenen en schilderen zijn hobby geworden. “Er wordt ons telkens een prachtig decor aangeboden. Het schilderen vraagt zoveel concentratie dat je er rustig van wordt. Je denkt een hele namiddag aan niets anders. Bovendien kom je in contact met andere kunstenaars. Het verbaast mij telkens op hoeveel verschillende manieren eenzelfde onderwerp geïnterpreteerd wordt.”

In augustus zijn de zomerschilderdagen nog te gast op het kasteeldomein Zellaer in Bonheiden (9/8), op de boerderij van de Averegten in Hallaar (16/8) en in het Hof van Rameyen in Berlaar (30/8).

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio