©  VDB

Opvallend: amateurvoetbal gaat gewoon door tijdens WK-match van Rode Duivels

Voetbal Vlaanderen heeft de kalenders voor het amateurvoetbal bekendgemaakt. Opmerkelijk: ook tijdens de WK-interland België-Marokko op zondag 27 november staat een speeldag in de lagere reeksen op het menu.

Rob Mertens

Het amateurvoetbal loopt gewoon door tijdens het WK in Qatar. Zo staat in het weekend van 26 en 27 november, wanneer de Rode Duivels op zondag om 14.00u tegen Marokko spelen, een speeldag geprogrammeerd.

“Met de inbreng van de beloftenploegen in eerste en tweede afdeling is de kalender in die reeksen erg gevuld”, zegt Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen. “We beseffen dat het niet evident is om een wedstrijd te spelen wanneer de Rode Duivels gelijktijdig op het WK aan de slag zijn, maar we zijn nu eenmaal het slachtoffer van de idiote beslissing om het WK in het najaar te laten doorgaan. Clubs kunnen zelf een aanvraag indienen om uit te wijken naar zaterdagavond of zelfs zaterdagnamiddag. We zullen daar soepel in zijn.”

De speeldag in eerste nationale staat dat weekend al volledig op zaterdagavond ingepland, in de andere reeksen vallen er heel wat matchen samen met de Duivels. Ook in de WK-weekends van 3-4 (achtste finales) en 17-18 december (troosting en finales) wordt er op amateurniveau gewoon gevoetbald.

In eerste nationale - de hoogste amateurreeks - begint het nieuwe voetbalseizoen op woensdag 17 augustus, voor de competitiestart in de lagere reeksen is het wachten tot het weekend van 3 en 4 september. De reguliere competitie eindigt op zondag 30 april 2023. De winterstop is voorzien van 19 december tot 13 januari en inhaalmogelijkheden zijn er op 24-25 december, 31 december-1 januari, 18-19 februari (carnaval) en 8-9 april (Pasen).

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio