De burgemeester en de schepen kijken uit naar het peter- en meterschap. 

De burgemeester en de schepen kijken uit naar het peter- en meterschap. © RR

Uitgebreide babyborrel voor de geboorte van reus Moe Lies

Hove -

Meer dan een jaar geleden werd bekend gemaakt dat Hove een nieuwe reus zou krijgen. Zondag is het eindelijk zo ver, in het park achter het gemeentehuis zal reus Moe Lies worden voorgesteld aan de inwoners.

Filip Spoelders

De geboorte van Moe Lies vormt een onderdeel van de festiviteiten rond 750 jaar Hove. Om 14 uur zal de reus voor de eerste maal worden getoond. Vanaf dan mogen burgemeester Bart Van Couwenberghe en schepen Gerda Lambrecht zich ook officieel peter en meter noemen van de nieuwe Hovenaar. De komst van de reus gaat trouwens samen met de voorstelling van een nieuwe erfgoedwandeling.

Optredens

Na de geboorte van Moe Lies, ooit de oudste inwoonster van Hove, begint het feest met optredens voor alle leeftijden. Om 15 uur vat de kindervoorstelling HeeMan! aan. Een uur later brengt Lintenaar Johan Van Mechelen, bekend van 4Tact, een solo-optreden. Ed Kooyman sluit het namiddagprogramma af met Antwerpse liedjes.

Meezingen

Tegen 20 uur beginnen de avondvoorstellingen met eerst Jan De Smet die de toeschouwers mee laat zingen. Papa Mojito sluit de babyborrel af met een mix van tango, salsa, folk en reggae.

Het hoofd van Moe Lies werd reeds getoond.

Het hoofd van Moe Lies werd reeds getoond. © RR

Vastgoed

Jobs in de regio