Christian Iguacel (rechts) in overleg met Jacques Borlée. 

Christian Iguacel (rechts) in overleg met Jacques Borlée. ©  BELGA

Wilrijkenaar Christian Iguacel is belangrijke pion in 4x400m-ploeg op WK: “Ik sta volledig ten dienste van de ploeg”

Drie Antwerpenaren zijn met de 29-koppige Belgische delegatie naar het WK atletiek in Eugene (Oregon) afgereisd. Lahsene Bouchikhi maakt zijn WK-debuut op de marathon, Paulien Couckuyt wacht een druk programma met de 400m horden en de 4x400m estafette en Christian Iguacel komt in actie met de Tornados en misschien ook in de mixed relays.

basp

Voor het BK in Gentbrugge eind juni moest Iguacel nog forfait geven met maag- en darmklachten, maar hij is nu opnieuw topfit. “Jammer van het BK, want ik wist dat ik in goeie vorm zat en ik wilde potten gaan breken”, aldus Iguacel. “Ik voel me nu opnieuw veel beter. De meeting van Luik van vorige woensdag had ik ook geschrapt uit voorzorg en de Nacht van de Atletiek was moeilijk te combineren met de reis die ons wachtte. Op het WK moet ik normaal gezien in topvorm zijn. Daar sta ik volledig ten dienste van de ploeg.”

Ze zullen de Wilrijkenaar goed kunnen gebruiken nu Jonathan Borlée out is en Jonathan Sacoor na een coronabesmetting met zijn vorm sukkelt. Met zijn chrono van 45”71 is Iguacel na Kevin Borlée, Dylan Borlée en Alexander Doom de vierde snelste Belgische 400m-man van 2022.

Lahsene Bouchikhi stoomde zich via een hoogtestage in Sankt Moritz klaar voor het WK. Hij zal daar zijn tweede marathon ooit lopen, nadat hij met 2u10’22 voor het snelste Belgische debuut tekende op de marathon in Sevilla op 20 februari. “Ik heb hard getraind”, zegt Bouchikhi. “Mijn tijd zal ik misschien niet verbeteren, maar op een kampioenschap loop je voor een plaats en niet voor een tijd. Ik wil zo hoog mogelijk eindigen. Elke plaats telt.”

Paulien Couckuyt hield zaterdag op de Nacht een laatste test met winst in 55”45 op de 400m horden. “Ik had misschien nog iets sneller willen lopen, maar voel me klaar voor het WK. Tegen de beste atleten van de wereld lopen, is voor mij de ideale voorbereiding op het EK, want dat blijft voor mij het hoofddoel”, aldus Couckuyt.

Op de 3000m steeple mag Tim Van de Velde aan de bak.

Vastgoed

Jobs in de regio