De nieuwe losloopweide achter Het Lijsternest. 

De nieuwe losloopweide achter Het Lijsternest. © rr

Losloopweide voor honden in Putte-centrum is klaar: “Ook aparte weide voor puppy’s”

Putte -

Na deelgemeente Beerzel heeft nu ook Putte-centrum een losloopweide voor honden. Viervoeters kunnen zich er voortaan uitleven op een terrein van 1.200m² achter dienstencentrum Het Lijsternest.

Kristof Van Rompaey

“De hondenlosloopweide in Beerzel is een enorm populaire ontmoetings- en ontspanningsplaats voor baasjes en viervoeters”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld). “Daarom besloten we om in het centrum ook eentje aan te leggen. Mijn eigen hond heeft de weide intussen al getest en goedgekeurd.”

“De inrichting van de hondenlosloopweide is een knappe realisatie van de technische buitendienst”, vult schepen van Openbare Werken Peter De Vooght (N-VA) aan. “De locatie heeft twee inkomsassen: via Het Lijsternest en via de Mechelbaan. Er worden nu nog verschillende speelattributen voor de honden aangebracht.”

Een delegatie van burgemeester en schepenen knipte maandag het lintje van de nieuwe weide.

Een delegatie van burgemeester en schepenen knipte maandag het lintje van de nieuwe weide. © rr

Honden mogen vrij op de site rondlopen van 7 tot 22u. Er is zelfs een puppyweide voorzien voor honden tot zes maanden oud. “De regels staan aan de inkom, zodat iedereen kan genieten van beweging en sociale interactie met andere baasjes en dieren in een natuurlijke omgeving”, zegt schepen van Dierenwelzijn Inge De Bie (Lijst Burgemeester).

Grasheide en Peulis

Oppositiepartij CD&V is ook blij met de realisatie. “We zien zo ons bijkomend punt van oktober 2019 uitgevoerd worden”, zeggen raadsleden Glenn Smets en Maarten Op de beeck. “Voor onze partij is dit een belangrijk onderwerp sinds het begin van deze legislatuur. Hondenweides zijn een belangrijke uitlaatklep voor onze viervoetige vrienden, zeker omdat de Putse ruimtelijke ordening steeds meer die van een voorstedelijk karakter aanneemt. We blijven nu ijveren voor hondenweides in de buurt van de kernen van Grasheide en Peulis.” (kvro)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio