Debuutschrijvers Rit Dierckx, Laura Dirks, Christel

Debuutschrijvers Rit Dierckx, Laura Dirks, Christel © koen fasseur

Lillo Boekendorp goed voor 500m stands en vijf debuutauteurs

Lillo -

Lillo staat zondag 10 juli en 14 augustus opnieuw helemaal in het teken van boeken. Na de corona ellende verwacht het Scheldedorp zoals vroeger duizenden boekenliefhebbers. Het evenement geeft ook plaats aan vijf debuterende auteurs.

Veertien jaar geleden trok organisator Philippe Van Iersel Lillo Boekendorp op gang met een boekenmarkt in juli en augustus. “Naast de boekenstands wilden we ook een cultureel nevenproject aanbieden. Daar kroop heel wat moeite in, maar we stelden jaar na jaar vast dat de grote meerderheid van de bezoekers in de eerste plaats kwam voor de boekenstands. Dichters een podium geven, auteurs laten voorlezen uit eigen werk en nog veel andere activiteiten trokken wel volk, maar niet wat we verwachtten.” ( )

Uitsluitend boeken

Daarom ligt de aandacht van deze eerste editie na corona vooral op het aanbod van de vele boekenverkopers. “Wie hier een stand heeft, mag uitsluitend boeken verkopen. Cd’s, lp’s, audio of dvd’s horen niet thuis op een boekenmarkt. Daar zijn we streng op”, benadrukt Philippe Van Iersel.

Een massaevenement organiseren is nooit gemakkelijk. “Na lang aandringen en argumenteren konden we van de stad Antwerpen uiteindelijk 195 tafels gebruiken. Als je weet dat een tafel twee meter lang is en je houdt er rekening mee dat er standhouders zijn die zelf schragen meebrengen, kom je al gauw in de buurt van een halve kilometer boekenstands. Lillo staat dan helemaal vol.”

Het Poldermuseum is open en in het Kruitmagazijn zijn er voorstellingen over het Cabinet van Caesbeecke, de Haarspeld, Leven, Lief en Leed en het marionettentheater.

Een halve kilometer boekenstands.

Een halve kilometer boekenstands. © evdw

Debuutschrijvers

Philippe Van Iersel vindt het wel belangrijk dat debuterende schrijvers een forum krijgen. Zondag 10 juli krijgen vijf debuutschrijvers een forum in het Scheldedorpje.

Rit Dierckx was kleuterleidster en presenteert er Witsjiepeedieja, een boek voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

Laura Dirks komt naar Lillo met Zielsveel, het eerste deel van een trilogie voor young adults. Het boek speelt zich af in een post-apocalyptische periode en Laura is al volop bezig met het schrijven van het tweede deel.

Christel Wauters schrijft onder de naam Christel Desmaretz. Schrijven doet ze al vanaf het moment dat ze in de lagere school haar eerste letters schoonschrift neerzette. Schrijven is voor haar een dagelijks ritueel.

Marjolein Clays schrijft fantasy-boeken voor young adults. Met “Katrina” brengt ze een echt “girly”-boek mee naar Lillo Boekendorp.

Benjamin Overlaet en illustrator Naomi Leboy debuteerden eind vorig jaar met Donkel & Finke. Het kinderboek richt zich tot lezers vanaf 7 jaar, maar is ook ideaal als voorleesboek.

Info: www.lilloboekendorp.be

Erik Vandewalle

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio