Vorig jaar werd de 2 Districtspijl omwille van het noodweer vroegtijdig gestopt.

Vorig jaar werd de 2 Districtspijl omwille van het noodweer vroegtijdig gestopt. © Marc Wouters

Vlaanderen Feest: Volksfeest in Ekeren en allereerste Grote Vennebermontbijt in Deurne, Argenta 2 Districtenpijl voor dames en heren

Deurne, Ekeren / -

De districten Ekeren en Deurne vieren de Vlaamse feestdag op zondag 10 juli met een volksfeest op het Kristus Koningplein in Ekeren en de Frank Craeybeckxlaan in Deurne. Net zoals in 2021 vindt er nu ook de Argenta Classic 2 Districtenpijl Deurne-Ekeren plaatst. Vorig jaar werd die koers omwille van het noodweer vroegtijdig gestopt. Nu wordt zon met een wolkje en 23 graden voorspeld.

Cleymans & Van Geel zijn te gast in Ekeren.

Cleymans & Van Geel zijn te gast in Ekeren. © Johan Jacobs

Alle artiesten die zondag op het plein in Ekeren optreden hebben de Nederlandse taal als gemeenschappelijke factor. Op de affiche niemand minder dan Kaai Man (14u), Lenny & de Wespen (16u) en Cleymans & Van Geel (18.30u). De Twee Districtenpijl voor heren en dames start dit jaar in Deurne met aankomst aan het Kristus Koningplein in Ekeren. Tot de aankomst kan je de koers volgens op een groot scherm op het plein, terwijl je met een drankje luistert naar de topartiesten.

Zannemie en de Bende in Deurne..

Zannemie en de Bende in Deurne.. © rr

Ook in de Frank Craeybeckxlaan (ter hoogte van Lidl) in Deurne kan je de koers op groot scherm volgen, terwijl je geniet van de optredens: Zannemie en de Bende (11u), de coverband Shift-lock (13u), Dries en de Belgen (15u) en The Great Pretenders Rock (17.30u). De presentator is Kris Strybos (Scale van de Sint Andries MC‘s), winnaar van de Cultuurprijs Deurne 2022. De koers is een organisatie van de vzw Het Klein Verzet en de vzw Royal Antwerp Bicycle Club in samenwerking met de stad en de districten Ekeren en Deurne.

Lenny & De Wespen in Ekeren.

Lenny & De Wespen in Ekeren. © rr

De Winkeliersvereniging Deurne Centrum organiseert tussen 8 en 10u het allereerste Grote Vennebermontbijt. Iedereen is welkom om samen met de buurt te ontbijten op de middenberm van de Venneborglaan. Jenne Decleir & Joery Dewachter brengen meezingers uit de jaren ‘80 en ’90. In de Gallifortlei en de zijstraten is er rommelmarkt met doorlopend animatie.

Presentator in Deurne: Kris Strybos.

Presentator in Deurne: Kris Strybos. © Dirk Kerstens

Vlaanderen Feest in Ekeren begint eigenlijk al op donderdag 7 juli met een ‘Liefdesverklaring aan de Nederlandse Taal’. Mira Feticu (Breaza in Roemenie, 1973) werkte als radiomaker en publiciste. Haar huwelijk bracht haar naar Nederland, waar ze na een worsteling met land en taal in het Nederlands begon te schrijven. Onderlangs verscheen ‘Liefdesverklaring aan de Nederlandse Taal’, waarin Feticu vertelt over het grootste avontuur van haar leven: onze taal, die ze 15 jaar geleden niet sprak, maar die ze door een dagelijkse strijd eigen heeft gemaakt. Mira Feticu is donderdag 7 juli om 20u voor een lezing te gast in kasteel Hof De Bist, Veltwijcklaan 252. Gratis, maar wel reserveren. (mawo)

www.ekeren.be

www.deurne.be

www.252cc.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio