Bestuurder ramt politiewagen tijdens achtervolging: man (19) opgepakt op het Kiel

Antwerpen -

Een achtervolging op de Antwerpse Ring is dinsdagmiddag geëindigd op het Kiel. Tijdens zijn vluchtpoging ramde de bestuurder onder meer een combi van de Antwerpse politie. De 19-jarige man reed zich uiteindelijk klem onder een woontoren en werd opgepakt.

tdk, jtp

De achtervolging ging iets voor 12u van start op de Ring ter hoogte van Deurne-Noord, richting Gent. De omstandigheden zijn nog erg onduidelijk, maar volgens onze informatie gooide de bestuurder tijdens zijn vlucht op de Ring allerlei voorwerpen uit zijn wagen. Ter hoogte van het Zuid nam de bestuurder vervolgens de afrit naar de A12 richting Mechelen.

Op het Kiel ramde de vluchtende wagen een voertuig van de Antwerpse politie, die intussen in bijstand was gekomen. Volgens de eerste berichten raakte niemand gewond. Ter hoogte van de Jan de Voslei reed de bestuurder zich uiteindelijk vast onder een woontoren. De 19-jarige man werd meteen in de boeien geslagen.

Verder onderzoek moet uitklaren waarom de man op de vlucht sloeg. Mogelijk had hij drugs bij zich en probeerde hij zich van dat bezwarend materiaal te ontdoen. (tdk, jtp)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio